Son Durum: Bitcoin, Ethereum, EOS

Bitcoin (BTC) fiyatı, 11 Temmuz’da %10’dan fazla paha kaybetti. Bunun ABD’de üst seviye bir milletvekilinin Facebook (NASDAQ:FB) Libra tenkidine reaksiyon olarak görünmesinden kaynaklandığı düşünülüyor.

Coin360’tan gelen datalar, Federal Rezerv Lideri Jerome Powell’ın Facebook’un projeyi geliştirmeye devam etmemesi gerektiğini söylemesinden saatler sonra, Perşembe günü kripto para ünitelerinin birden fazla olumsuz değişimi keskin bir halde gördü.

Öncelikle bir hudut ötesi ödeme yolu olarak hareket etmeyi amaçlayan Libra, geçtiğimiz haftalarda Bitcoin’i şımarttığını argüman etti. Ve yorumcuların halka açık profilinin, Bitcoin’in tanıtımı ve alımını artırdığını tez etti.

Powell’ın, Mali Hizmetler Komitesi Senatosu’nun temsilcilerinden emsal telaffuzlar içeren talepleri, bu teoriye yük vermedi. Kongre komitesi önünde yaptığı açıklamasında şu kelamlara yer verdi:

“Libra mahremiyet, para aklama, tüketicinin korunması, finansal istikrar mevzularında önemli tasalara yol açtı… Bunlar büsbütün ve halka açık biçimde ele alınması gereken telaşlar.”

Gün içinde Bitcoin (BTC) fiyatı, dolar karşısında %10.4 düşüş yaşadı ve 11.530 dolar düzeyine geriledi. Evvelki günlerde BTC 13.160 dolara yükselmişti. Bu düşüş Bitcoin’in fiyat aralığını hala 9700 ile 13800 dolar koridoru ortasında tutuyor. Ve kripto pazarları ortasındaki uçuculuk belirtileri hala devam ediyor.

Bu sırada başka altcoinler Bitcoin fiyatının düşmesiyle birlikte gözle görülür derecede makus bir performans sergiledi. Birinci yirmi kripto para ortasındaki birçok ünite % 15 yahut daha fazla oranda azaldı.

En büyük altcoin olan Ethereum (ETH), Bitcoin’e emsal bir ölçüde paha kaybetti ve 272 dolara vurdu. Bu nedenle bir sefer daha 300 dolar düzeyini koruyamadı ve takviye kaybetti. En makûs performans gösterenler ortasında % 17,2 oranında paha kaybeden Bitcoin SV (BSV) ve % 20,2 oranında azalan EOS (EOS) vardı.

The post Son Durum: Bitcoin, Ethereum, EOS appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu