Bitcoin’in Artışını Rakipleri Paylaşmadı; Piyasa Hakimiyeti 19 Ayın Yükseğinde

Investing.com – En yakın rakibi alt paralar kayıp yaşasa da, Bitcoin, rallisini beş güne çıkardı ve kripto kesimini yükseltti.

Bitcoin %5,6 artarak 12.992,8 dolara yükseldi. Fed’in faiz artırımını durduracağı sinyalini verdiğinden beri yükseldi ve faiz indiriminin yeni bir döngüsüne dair ihtimallerin yaklaşmasıyla getirilerini artırdı.

Kripto para web sitesi Cryptopotato’nın bir raporuna nazaran, Bitcoin 2019’un yüksek düzeylerinin altında kalırken, en büyük alt para toplam kripto para piyasası sermayesini %65’e çıkardı; 2017 Aralık ayından beri görülen en yüksek oran.

Dolayısıyla, Çarşamba günü kesimdeki genel artışın temel sebebi en büyük kripto para oldu. Toplam piyasa kapasitesi bir gün evvelki 348,23 milyar dolara kıyasla 356,34 milyar dolara yükseldi.

En yakın rakipleri ortasında Ethereum %0,8 düşüşle 307,72 dolara, XRP %0,9 kayıpla 0,3911 dolara gerilerken, Litecoin %1,0 bedel kaybederek 118,271 dolardan süreç gördü.

City Index’te teknik analist olan Matt Simpson Çarşamba günü bir notta, eğilim 12.100 dolar üzerinde boğa olmaya devam ettikçe bitcoinin bu yıl yeni yüksekleri görme potansiyeli olduğunu söyledi.

Bu yılın yüksek düzeyi 13.929,8 doların ötesinde, Simpson, mevcut tabloların birincinin 14.290 dolar civarında bir maksada işaret ettiğini sav etti. “Ancak nihayetinde daha çok ilerleyebilir ve destek eğilimin gücü göz önüne alındığında bu düşünmeye kıymet bir şey.”

Diğer kripto haberlerde, Fortune Çarşamba günü yayınladığı bir raporda Visa’nın (NYSE:V) kurumsal yatırımcılar için dijital para varlıklarını garantiye alan bir şirket olan Anchorage’a milyon dolarlık yatırım yaptığını söyledi.

Finans mecmuasının belirttiğine nazaran, bu, Visa’nın (NYSE:V) bir kripto para şirketine yaptığı bilinen ikinci yatırım ve her iki şirket de Facebook (NASDAQ:FB) tarafından yürütülen bir dijital para projesi olan Libra’nın üyelerini buluyor.

Başa dön tuşu