Tek Bir İşlemde 90 Bin Bitcoin Harekete Geçti

Kripto para dalında balina hareketleri aşina olmadığımız bir durum değil, tam tersine bu hususla ilgili daima olarak kimi haberler almak mümkün. Zira bu hareketler, kripto para bölümüne taraf veren ve piyasa yapan yani market maker olarak isimlendirilen isimlerin yaptığı şeyleri bize anlatıyor ve bu hareketlerden bir mana çıkarmamızı sağlıyor.

Ancak elbette işin bir de diğer boyutu var ki onu da bugün yapılan bir süreçte görüyoruz. Bitcoin ağında meydana gelen tüm süreçlerin net bir biçimde görüldüğü ve adeta Bitcoin ağının ‘bakkal defteri’ olarak nitelendirebileceğimiz Blockchain.com sitesinde görüleceği üzere, bugün içerisinde tam bir milyar dolarlık Bitcoin el değiştirdi.

Bu bir milyar dolar kıymetine denk gelen Bitcoinlerin sayısının ise toplamda 90 bin 503 adet olduğu söz edilirken, hususla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu tabirlere yer verildi:

”Bugün itibariyle yapılan bu gönderimde, 1 milyar dolar pahasındaki Bitcoin, tek bir süreçte diğer bir adrese transfer edilmiştir.”

Aslında bu durum, Bitcoin’in son devirde bir ödeme metodu olarak ne kadar büyük bir sıçrama yaptığının da delili niteliğini taşıyor. Dünya üzerinde 1 milyar dolar pahasında bir eseri tek bir gönderim içinde halletmek, sahiden de şu an için epey sıkıntı fakat Bitcoin buna imkan tanıyor. Bu da, Bitcoin’in aslında ne kadar eşsiz olduğunun bir öteki delili olarak dikkat çekiyor.

Tek Bir Süreçte 90 Bin Bitcoin Harekete Geçti yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu