Tether USDT Yeni Bir Blockchain Başlatıyor

Bir stablecoin (stabil coin- istikrarlı para) olan Tether (USDT), beşinci blockchain Algorand’da piyasaya sürülmek üzere. Açıklama 17 Temmuz’da yayınlanan bir tweet ile yapıldı.

Şirket, Tether tarafından yayınlanan Algorand blockchain platformunda bulunan stablecoinin hür bırakılmasıyla ilgili bir basın bülteninde zincirin özelliklerini açıkladı.

Tether’e nazaran Algorand, açık kaynaklı bir yaklaşıma sahip “halka açık, müsaadesiz pay ispatı (PoS) algoritmasına dayalı bir blok zinciri” geliştirmeye çalışıyor. Tether’in baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, geliştirmeyle ilgili şöyle dedi:

“Tether’i Algorand ekosistemine genişletmek, blok zinciri birlikte çalışabilirliği ve işbirliğine daha fazla katkıda bulunmamız için kusursuz bir fırsat. […] Bu, merkezi olmayan ekosistemdeki başka projeleri mümkün kılan potansiyel konusunda çok heyecanlıyız ve gelecekte birçoğuyla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. ”

Nisan ayında yayınlanan bir servis olarak istifleme şirketi POS Bakerz tarafından yayınlanan bir Orta Doğu yayınına nazaran Algorand, blokta zincirleme trilemmasını çözmeyi hedefliyor. Bu da ölçeklenebilir, merkezi olmayan ve inançlı bir sistem geliştirmenin zorluğunu tabir ediyor. Tıpkı vakitte Algorand’ın fikir birliği protokolünde Pure PoS, “ağ güvenliğini çoğunluğun dürüstlüğüne bağlıyor”.

Şu An 5 Blockchain Tether’i Destekliyor Haber kaynaklarının Haziran ayında bildirildiği üzere, Algorand finansal hizmetler platformu CoinList’te bir kripto para satışında 60 milyon doların üzerinde bir artış elde etti. Daha evvel, Mayıs ayında, USDT birebir vakitte Tether, Ethereum ve Omni ve öbürleri olmak üzere beş blok zincirinde Tether çalıştıran EOS blok zincirinde de kullanılıyordu.

Bu ayın başlarında haber kaynakları, Tether’in kazara para basıp, akabinde Tron (TRX) blok zincirinde 5 milyar USDT ünitesini yaktığını bildirdi.

The post Tether USDT Yeni Bir Blockchain Başlatıyor appeared first on Kripto Para Haberleri Önderi.

Başa dön tuşu