Tether Yanlışlıkla 5 Milyar Dolar Değerinde USDT Bastı!

USDT bilindiği üzere Tether şirketinin ürettiği ve dolar ile 1’e 1 oranında süreç gören bir stablecoin (sabit fiyatlı coin). Birçok borsada alım satım süreci yapılırken USDT kullanılıyor. Tether belli aralıklarla piyasada oluşan talebe nazaran yeni USDT’ler üretiyor. Daha evvel birçok defa bunu yapmış olan şirket bugün 5 milyar dolarlık USDT daha üretti.

Bu kadar büyük ölçüde USDT üretilmesi piyasa anında yankı buldu ve gözler Bitcoin fiyatına çevrildi. Zira bu kadar büyük ölçüde USDT üretimi genelde kripto para piyasasını hareketlendiriyor. Ancak şirketten kısa mühlet içerisinde bu üretimin yanılgı sonucu olduğu açıklaması geldi. Şirket yetkilisi Paolo Ardoino, Tron için takas düzenlemesi yapılırken ondalık sayılarda bir kusur olduğunu ve 50 milyon dolarlık USDT üretilecekken kazara 5 milyar dolar üretildiğini söz etti.

Daha sonra fazladan üretilen coinler yakıldı ve istenilen ölçü tekrar üretildi. Bunun nitekim bir kaza sonucumu yoksa kasıtlı bir biçimde mi yaptığı piyasada hala tartışılıyor. Lakin coinlerin sonradan yakılmasıyla birlikte bunun kusur sonucu olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin devamı: Tether Ezkaza 5 Milyar Dolar Kıymetinde USDT Bastı! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu