Tether’den Bir USDT Basma Hamlesi Daha

Kripto para bölümünün en tartışmalı koinlerindne birisi olan ve kesimin açık orta en büyük stabil kripto parası olan Tether’den bir USDT basma atılımı daha geldi. Geçtiğimiz bir aylık devirde bastığı USDT ölçüleri ile gündeme gelen firmadan bugün yapılan açıklamada 100 milyon adet USDT’nin daha basıldığı da deverana sokulduğu söz edildi.

Son günlerde Bitcoin ve öteki kripto paraların yaşadığı fiyat artışı, görünüşe nazaran stabil kripto paralara olan talebi arttırmış durumda. Tether yöneticisi Di Fransesco da daha evvel yaptığı açıklamada firmanın şeffaf olmadığı argümanlarını kesin bir lisanla reddetmiş ve büsbütün gelen talebe nazaran USDT bastıklarını söz etmişti. Başarılı isim, Bitcoin fiyat manipülasyonu tarafında bir atılımların hiçbir vakit olmadığını da aktarmıştı.

İşte bu son yaşanan 100 milyon USDT gelişmesi de dikkat cazip. Kripto para bölümünün total hacmi 336 milyar dolara kadar çıkmış durumda. Bu sayı, bundan bir mühlet evvel – yıl başında- yaklaşık 200 milyar dolardı. Ortadan geçen devirde neredeyse iki kat artan bu hacim elbette tesirini stabil kripto paralarda da gösterdi ve bu eserlerin hacimlerinde artış yaşandı.

Bu yaşanan artış ile birlikte Tether ve başka stabil kripto paraların dolanımdaki ölçülerinin artmış olması da olağan olarak tabir ediliyor lakin Tether’e hala şeffaflık eleştrileri de gelmeye devam ediyor.

Tether’den Bir USDT Basma Atılımı Daha yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu