Tom Lee Bitcoin Sene Sonu Tahmininin Sebebini Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde BTC‘nin sene sonuna kadar 40 bin dolar olacağını söz eden Tom Lee, neden bu türlü bir iddiada bulunduğunu açıkladı.

Bitcoin sene başından beri yaşadığı yükselişlerle isminden kelam ettirmeyi ve tekrar 2017 yılında olduğu üzere herkesin dikkatini çekmeyi başardı. Sene başındaki 3.500 dolar düzeylerinden an prestiji ile 11.300 dolar düzeylerinde süreç gören BTC, süratli yükselişlerin arından 14.000 dolar düzeylere kadar yükselmişti.

Tüm bu olan gelişmelere ve BTC tarihindeki dalgalanmalarına dikkat çeken Tom Lee, 10.000 dolarlık sonun üstünde kalınması durumunda Bitcoin‘in sene sonuna kadar 40.000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Bitcoin’de 50 günlük ortalama 200 günlük ortalamanın üzerine çıktı ve golden cross yaşandı. En kıymetli düzeylerinden birisi olan 10.000 dolar sonu aşıldıktan sonra oluşan FOMO tesiri ile fiyat 14.000 dolar düzeylerine kadar fırladı. An prestiji ile BTC bir düzeltme yaşasa da analistlere nazaran fiyattaki bu geri çekilme son derece olağan.

Tüm bu olaylara değinen Lee: “Daha evvel Bitcoin’de 10.000 dolarlık hudut geçildikten sonra birinci 3 4 ay boyunca önemli FOMO tesirleri yaşandı ve fiyatta gerisi ardı kesilmeyen artışlar oldu. Yeniden 10.000 dolar üzerine geldiğimiz bu devirde her ne kadar bir düzeltme olsa da Bitcoin 10.000 dolar üzerinde kalmayı başardı ve bu yüzden geçmişteki fiyat grafiklerini de incelediğimizde önümüzdeki süreçte önemli artışların olacağını düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.

Haberin devamı: Tom Lee Bitcoin Sene Sonu İddiasının Sebebini Açıkladı birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu