Trump Tweet Attı, Bitcoin’in Google Aramaları Uçtu!

ABD Lideri Donald Trump’ın “hayranı değilim” diyerek Bitcoin’i ve kripto paraları amaç aldığı tweet’leri sonrası Bitcoin’in Google (NASDAQ:GOOGL) aramalarında önemli bir yükseliş kaydedildi.

Trump, bugün en büyük kripto para ünitesi Bitcoin’i ve başkalarını amaç olarak, “yasadışı yollarda kullanımlarının yaygın olduklarını, çok değişken ve bir para olmadıklarını” belirttiği bir dizi tweet atmıştı. Tweet’lerin akabinde BTC/USD yüzde 1,3 yükseldi.

Trump’ın tenkitleri sonrası yalnızca Bitcoin’in fiyatı yükselişe geçmedi, birebir vakitte Bitcoin’in Google aramaları da yükseldi. Google Trends’in datalarına nazaran, ABD’den yapılan “Bitcoin” aramaları o saatlerde önemli oranda arttı.Google, arama ilgisini makul bölge ve vakit içindeki grafikte en yüksek noktayla izafî olarak gösterir. 100 bedeli, tabirin en yüksek popülerliğe sahip olmasıdır. 50 bedeli, tabirin bunun yarısı kadar tanınan olduğu manasına gelir. 0 kıymeti ise bu terim için gereğince bilgi olmadığı manasına gelir. Tweet’lerin akabinde Bitcoin’in Google aramaları 89 bedelini gördü.

En büyük kripto para ünitesi şu sıralar 11.727 dolardan süreç görüyor. Piyasa hakimiyeti ise yüzde 65,2 düzeyinde.

Haber İçeriği: Trump Tweet Attı, Bitcoin’in Google Aramaları Uçtu!

Başa dön tuşu