Türk Lirası ile Teminatlandırılmış Stablecoin: BiLira

Dijital ortamda kripto para yahut dijital varlık olarak kabul edilen kıymetlerin alınıp satılması için Türk Lirası ile teminatlandırılmış bir stablecoin karşımıza çıkıyor; BiLira. BiLira, tıpkı USDT, PAX, TUSD, USDC ve USDS üzere ABD doları ile teminatlandırılmış stalebcoin’lerin çalışma mantığında çalışan, Türk Lirası ile teminatlandırılmış bir stablecoin’dir.

BiLira, dijital ortamda kripto para yahut dijital varlık olarak kabul edilen kıymetlerin alınıp satılmasına aracılık ediyor. BiLira, bedel kaybetme riski olmadan kripto para dünyasına adım atmanıza imkan sağlıyor. Her vakit 1 Türk Lirası karşılığında 1 BiLira satın alınabilirken, tekrar 1 BiLira’yı 1 Türk Lirası karşılığında satarak nakit paraya çevirebilmek mümkün.

Oldukça kolay bir halde alınıp satılabilen BiLira’yı dünyanın rastgele bir yerinde yer alan rastgele bir şahsa dakikalar içinde gönderebilmek de mümkün.

Her 1 BiLira ünitesi ihraççı şirketin Türk bankaları nezdindeki hesaplarda tutulan Türk Lirası ile destekleniyor. Bankalardaki fonların varlığının kanıtlamak için ihraççı şirket tarafından 3 ayda bir denerim raporu yayınlanacak.

ERC-20 standartında geliştirilen BiLira, Ethereum Blockchain’i üzerinde çalışıyor ve Ethereum cüzdanlarında kolay kolay saklanabiliyor.

BiLira satın almak için öncelikle bankaya para havale edilmesi gerekiyor. Bankanın süreci teyit etmesinin akabinde dijital varlık yaratılıyor ve alıcının Ethereum Cüzdanı’na transfer ediliyor. Elinizdeki BiLira’yı satarak nakit paraya çevirmek için ise kullanıcı, çeviri süreci için BiLira’nın cüzdanına yolluyor ve gönderilen BiLira yok edilip toplam arz azaltılıyor. Akabinde BiLira Banka’ya bildirim yolluyor ve kullanıcıya parası havale ediliyor.

BiLira, daha evvel Geld isminde Venmo gibisi P2P payments uygulamasi yapan Sinan Koç ve geçtiğimiz periyotlarda Coinbase’de çalışan Murat Fırat tarafından geçtiğimiz Nisan ayında geliştirildi.

Haber İçeriği: Türk Lirası ile Teminatlandırılmış Stablecoin: BiLira

Başa dön tuşu