Türkiye Doğumlu Ekonomist BitMEX’e Çattı

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan 2008 ekonomik krizini yanlışsız bilen birkaç ekonomistten birisi olan Nouriel Roubini, o istikametini artık neredeyse hiç kullanmıyor. Dr. Doom lakabı ile finans etraflarında bilinen Türkiye doğumlu ekonomist, son devirde bulduğu her fırsatta kripto para kesimine çatıyor ve kripto paraların kendi fikrine nazaran ne kadar boş eserler olduğunu anlatmaya çalışıyor.

Daha evvelki devirlerde Ethereum kurucusu Vitalik Buterin ve dünyann en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ile polemiğe giren Roubini’nin bu sefer ise maksadında BitMEX var.

Kripto para dalının en fazla vadeli süreç yapılan platformu olan ve bölümün yapı taşları ortasında yer alan platform ile ilgili sert tabirler kullanan Roubini, BitMEX’in önemli manada terörden para kazandığını söyledi.

Başarılı isim, kelamlarına şunları ekledi:

”BitMEX’te çalışan kaynaklarımın bana aktardığına nazaran, bu firma son periyotta İran ve Rusya üzere yerlerdeki suçluluların paralarını aklıyor. Bundan da hiçbir biçimde gocunmuyorlar. Yani resmen şu an için teröristlerin parasını aklıyorlar. Bunu herkesin bilmesi lazım. Kripto para kesimi adeta regüle olmamış bir kumarhane ve buranın en büyük adamları maalesef uluslar ortası hatalılar. Buna bir dur denmesi gerekiyor ve çabuk olunmalı.”

Türkiye Doğumlu Ekonomist BitMEX’e Çattı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu