Türkiye Merkezli Sikke Adlı Kripto Para Davasında Yeni Gelişme: 19 Gözaltı

Türkiye’de kripto para kesimi kullanım alanında ve rakamsal olarak nitekim düzgün bir gelişme gösteriyor lakin bu durum, maalesef dolandırcı projelerin olduğu gerçeğini de değiştirmiyor. Daha evvel çeşitli biçimlerde şahıslara vaadlerde bulunan ve onlara ilişkin olan fonları haksız yere zimmetine geçirerek onları dolandıran şahısların son gayelerinden birisi olan Sikke isimli kripto para da dolandırıcı çıktı.

Polis güçleri, yaptıkları çalışmada 19 kişiyi göz altına aldı. Hürriyet’in haberine nazaran Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında; ‘sikke’ isimli sanal para oluşturarak satışa sunan ve hileli süreçler ile 122 şahıstan 5 milyon 230 bin lira haksız yarar elde edildiği saptandı.

Yapılan araştırmaların akabinde harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Uğraş Şubesi grupları, ortalarında bilişim uzmanı, bilgisayar mühendisi ve ekonomistlerin de bulunduğu 19 şüphelinin yakalanması için Gaziantep’in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Kahramanmaraş, Mardin, Yalova ve Isparta’da eş vakitli operasyonlar düzenledi.

Baskınlarda, dijital gereçler ele geçiren polis 19 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette sorgulanan şüphelilerden 6’sı sözleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla hür bırakıldı. 13 kuşkulu ise ‘Suç işlemek hedefiyle örgüt kurma, bilişim sistemlerine hukuka alışılmamış girme, hileli hareketler sonucu aldatmaya yönelik fiyat manipülasyonu ve nitelikli dolandırıcılık’ cürümlerinden adliyeye sevk edildi.

Yaşanan bu olayın akabinde bu alanda çok daha dikkatli olunması gerektiği de ortaya çıkmış oldu.

Türkiye Merkezli Sikke İsimli Kripto Para Davasında Yeni Gelişme: 19 Gözaltı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu