Bitcoin Kriz Gördü mü? Krizlerde Ne Yapıyor? Ekonomi Gazetecisi Erkan Öz Cevapladı!

Ekonomi gazetecisi Erkan Öz, Gerçek İktisat programının 24. kısmında dolar, altın ve “dijital altın” Bitcoin ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Altın ve doların ekonomik krizlerde nasıl hareket ettiğine değinen Öz şunları söyledi:

Bitcoin Kriz Gördü mü?“Bitcoin bugüne kadar rastgele bir kriz görmedi. Bu yüzden kriz devrinde ne yapacağının aşikâr olmadığı konuşuluyor” sorusuna Öz, Bitcoin üretiminin hudut olduğunu için sağlam bir para olduğunu tabir etti ve şunları söyledi:“Bitcoin krizlerde ne yapıyor” sorusuna 2011-2013 periyodunu kapsayan ve Kıbrıs Bankacılık Krizi’ne neden olan ekonomik krizini örnek veren Öz, o periyotta Bitcoin fiyatının yavaş yavaş yükselmeye başladığını ve 2013’ün Mart ayında Bitcoin fiyatının 30 dolardan 213 dolara kadar yükseldiğini belirtti.

Bu örnekle Bitcoin’in inançlı bir liman özelliği gösterdiğinin açık biçimde ortaya koyduğunu söz eden Öz, kriz devirlerinde Bitcoin’e atak edileceğinin mümkün olduğunu söyledi.

Bitcoin’in Görmediği Bir Şey Var…Bitcoin’in görmediği bir şey olduğunun altını çizen Öz, Bitcoin’in küresel yahut geniş çaplı resesyon görmediğini belirtiyor. Öz, “Resesyon olduğunda altın ve gümüş üzere düşer mi işte onu bilmiyoruz” diyerek, Bitcoin’in geniş çaplı bir resesyona nasıl bir tepki göstereceğinin belgisiz olduğunun altını çiziyor.

Bilmeyenler için resesyon, söz manası olarak “durgunluk” olarak tanımlanmaktadır. Bir kaç aydan daha uzun süren iktisat genelinde bariz bir düşüşü temsil eder. Öteki bir deyişle ülke iktisadında ki büyüme suratının, nüfus artış suratından daha düşük olması sebebiyle kişi başına düşen ulusal gelirin yerinde saymasıdır. Makro ekonomik tüm göstergeler; Endüstriyel üretim, istihdam, gerçek gelir, toptan ve perakende ticaret dataları de bu ölçümlemenin içerisindedir.

Haber İçeriği: Bitcoin Kriz Gördü mü? Krizlerde Ne Yapıyor? İktisat Gazetecisi Erkan Öz Cevapladı!

Başa dön tuşu