Ünlü Kripto Borsası CEO’su İtalya’da Tutuklandı

Şu an feshedilmiş durumda olan kripto borsası WEX’in eski CEO’su, İtalya’da tutuklandı.

Eylül 2017’de BTC-e borsasını WEX.nz olarak tekrar açan Dmitri Vasilyev, İtalyan savcılar tarafından gözaltına alındı. Bugüne kadar rastgele bir resmi açıklama yapılmamasına karşın, BBC Russia 19 Temmuz’da tutuklandığını bildirdi. Haberde Vasiley’in yayınında isimi açıklanmayan bir arkadaşı ve iki de WEX yatırımcısı olduğu belirtildi. Gözaltı sebebi belirsizliğini koruyor.

Nisan 2019’da Vasilyev, Kazak kenti Almatı kentindeki polis departmanı tarafından, WEX değişimi yoluyla lokal bir yatırımcıyı 20.000 dolar meblağında dolandırılmasıyla suçlandı. Ve bu sav ile cürüm soruşturmasına bahis oldu. Habere nazaran, 32 yaşındaki kuşkulu Bağımsız Devletler Topluluğu topraklarında milletlerarası bir tutuklama buyruğu altında arandığı açıklandı.

WEX Bitcoin’e Fazladan Kıymet Biçmişti BBC haberinde, WEX’in temel borsası olan BTC-e’nin hala Yunanistan ve ABD’de 4 milyar dolarlık dolandırıcılık soruşturmasına maruz kaldığını bildirdi. Ve kurucu olduğu sav edilen Alexander Vinnik’in şu anda Yunan polisi nezaretinde olduğunu belirtti.

Vinnik’in 2017’deki tutuklanmasının akabinde Vasilyev, kısa müddet evvel WEX ismi altında borsa faaliyetlerini tekrar başlattı. WEX ise Bitcoin üzere ünitelere global fiyatlarının üzerinde pahalar biçen kuşkulu bir oluşumdu. Sonunda, WEX Temmuz 2018’de süreçleri durdurdu, bu da kullanıcıların platformun bir aldatmaca olduğunu sav etmesine yol açtı.

2018 yılının sonlarında, WEX’in ortak borsası ve büyük global kripto ticaret platformu Binance, kullanıcılar borsanın para aklama ile ilgili olduğunu argüman ettikten sonra WEX ile bağlantılı cüzdanlardan gönderilen fonları dondurdu.

Bu ortada, Rus makamları Vinnik’in Rusya’ya iadesi için çaba etmeye devam etti. Rusya’nın İnsan Hakları Komiseri yakın vakitte Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden hatalı olduğu sav elden kişinin iadesine yardım etmesini istedi.

The post Ünlü Kripto Borsası CEO’su İtalya’da Tutuklandı appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu