Usta Maaşları, Müdür Maaşlarının Üstüne Geçti!

Sanayiciler, EYT düzenlemesiyle birlikte usta sayısındaki azalmanın özellikle emek yoğun sektörlerde hızla hissedildiğini vurgulayarak, gelinen noktada usta bulmanın giderek zorlaştığını dile getirdi. Bu durumda, şirketlerin ustaları ellerinde tutabilmek adına müdür maaşından daha yüksek ücretler ödemeye başladıklarını aktardı.

“TikTok’tan daha fazla kazanıyorum”

Tayaş Gıda Genel Müdürü Emre Taycı, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Mavi yakalı çalışan bulmakta zorlanıyoruz. İlan veriyoruz, prim, gıda ve yakacak yardımı sunuyoruz. Ancak yine de personel bulamıyoruz. İki haftada 1100’ün üzerinde kişiyle iş görüşmesi yaptık. 380 kişi kabul edildi, işe başlayan 200 kişi, ilk hafta sonrasında ayrılan ise 80 kişi. Ayrılanlar arasında ‘TikTok hesabında video paylaşıp daha iyi kazanıyorum’ diyenler var.”

Altın Fiyatlarında Büyük Düşüş!

Altın Fiyatlarında Büyük Düşüş!

Taycı, uzun süredir devam eden teknik eleman sorununu kabullenmek zorunda kaldıklarını belirtirken, bazı ustaların 70-80 bin TL maaş aldığını ve bu durumun bazı müdürlerden daha fazla kazanmalarına neden olduğunu dile getirdi. Genel Müdür, nitelikli göçmen alımının yapılmaması durumunda, çalışan bulmanın daha da güçleşeceğini öne sürdü.

Başa dön tuşu