Uzman Doktor, Pratisyen Hekim Teşvik Ödemeleri Ne Kadar Oldu? Eylül 2023!

2023 Eylül dönemine ait teşvik ödemeleri çoğu hastanede hesaplara yatarken az sayıda hastanede ise pazartesi gününden itibaren ödeneceği öğrenildi. 

SUT fiyatlarında SGK tarafından yapılan değişiklikle hastane gelirlerinin artırılması sonrasında dağıtılan ek ödeme tutarında ciddi artış sağlanırken özellikle hekimler haklarının yenildiğini savunuyor. 

HASTANEDEN HASTANEYE FARKLILIK GÖSTERİYOR!

Ayda en fazla 5 gün yılda ise en fazla 12 gün izin kullanıldığında teşvik ödemesinde izin kesintisinin olmadığı bilinirken özellikle teşvik tutarlarının hastaneden hastaneye dahi farklılık gösterdiği unutulmamalıdır. 

UZMAN DOKTORUN TEŞVİĞİ %33 İLE %63 ARASINDA ARTTI!

Sağlık Bakanlığında bir Eğitim Araştırma Hastanesinde 1. Derecenin 4. Kademesinde görev yapan Uzman Doktor ağustos ayında net 11.432 TL teşvik ödemesi alırken eylül ayında bu tutar 15.299 TL’ye yükseldi. Bu uzman doktor ağustos ayına nazaran eylül ayında 3.866 TL fazla teşvik alırken bu tutarın değişimi %33 olarak rakamlara yansıdı.

10 BİN TL FAZLA ALAN DOKTOR OLDU!

Hastaneden hastaneye bile farklılık gösteren teşvik ödemesinde bir başka hekim ise yine 1. Derecenin 4. kademesinde Eylül ayında 15.995 TL tutarında aldığı teşvik ödemesini eylül ayında 26.000 TL üzerinden aldı. Bir önceki aya göre yaklaşık 10.000 TL fazla teşvik ödemesi alan bu uzman doktorun ise %62 oranında fazla teşvik ödemesi aldığı görüldü.

ASİSTAN TEŞVİĞİ %56 ARTTI!

Diğer taraftan uzman doktorlara göre daha düşük ücret alan asistan unvandaki bir Tabip ise Eylül ayında ağustos ayına nazaran 2500 TL fazla teşvik ödemesi alırken aldığı tutar bir önceki aya kıyasla %56 oranında arttı. 

uzman-doktor-pratisyen-hekim-tesvik-odemeleri

Altın Uzun Vadede 10 Bin Dolar, Petrol Kısa Vadede 140 Dolara Uçacak!

Altın Uzun Vadede 10 Bin Dolar, Petrol Kısa Vadede 140 Dolara Uçacak!

DİŞ TABİBİ 8 BİN TL CİVARI ALDI!

Diş Tabipleri yaklaşık olarak aynı oranda teşvik ödemesi artarken eylül ayında ¼ derece kademede ki bir Diş Tabibi 8000 TL civarında teşvik ödemesi aldığı öğrenildi.

Başa dön tuşu