Uzman Doktorun Zamlı Maaşı Ne Kadar Olacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023’ün son enflasyon rakamlarını açıklayarak memur ve emeklinin alacağı zam oranını belirledi.

Aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte Uzman doktor maaşları da güncellendi. Memur ve emekli için belirlenen zam oranları doğrultusunda, Uzman doktor maaşlarına ne kadar zam yapıldığı merak konusu oldu.

TÜRK-İŞ Araştırmasına Göre Açlık ve Yoksulluk Sınırı Belli Oldu!

TÜRK-İŞ Araştırmasına Göre Açlık ve Yoksulluk Sınırı Belli Oldu!

Peki, Uzman doktor maaşı kaç TL oldu? Alınan zam oranı ne kadar? İşte, detaylar…

2024 yılında SSK ve BağKur emeklileri yüzde 37.5, memur ve memur emeklileri ise yüzde 46.5 zam alacak. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı eklemesiyle bu oranların artma olasılığı gündemde. Uzman doktorlar da bu zam dalgasından nasibini alarak, 1’e 4 kademesindeki uzman doktorun maaşı 54 bin 959 TL’den 82.026,30 TL’ye yükselecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı eklemesi, emeklilere yönelik umutları artırıyor. Söz konusu ek ödemeyle, zam oranlarının daha da artabileceği ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Memur ve memur emeklisine yüzde 50 civarında bir artış öngörüyoruz. Elimizden gelen tüm imkanlarla emeklilerimizin yanında olacağız.” sözleriyle emeklilere verilecek desteklerin süreceğini belirtmişti.

Başa dön tuşu