Venezuela % 10.000.000 Enflasyonla Yeni Bitcoin Rekoru Kırdı

Venezüella vatandaşlarıBitcoin (BTC) için geçen hafta hiç olmadığı kadar fazla eser ticareti yaptılar, Enflasyon ile Bitcoin hacmi rekoru kırıldı. Lakin istatistikler prestiji para hakkında kripto para ünitesinden daha fazla şey söylüyor.

P2P borsalarındaki süreç aktivitesini izleyen Coin Dance’in bilgileri, Localbitcoins, Paxful ve Bisq, yedi Temmuz gününden 20 Temmuz’a kadar Venezüella’nın en büyük rekoru olduğunu doğruladı.

Bu devirde, sırf LocalBitcoins kullanıcıları, bir evvelki hafta ortaya çıkan tüm vakitlerin en yüksek düzeyi olan 49 milyar doları aşarak 57 milyarın üzerinde bolivar hacmi üretti.

Haber kaynaklarının da bildirdiği üzere, Venezüella’nın para ünitesi kaçak enflasyondan etkilenmeye devam ediyor. Bu da % 10.000.000’e ulaştığı kestirim ediliyor ve vatandaşları alternatif bedel muhafaza formüllerine başvurmaya yöneltiyor. Bu da Bitcoin hacmi rekoruna yol açıyor.

Ülkenin resmi alternatifi, devlet tarafından verilen dijital para ünitesi Petro, bu ay ABD’nin kar gayesi gütmeyen bir kuruluşu olduğu açıklandı.

Yine de, Localbitcoins üzerindeki bolivar sayısı artmaya devam ederken, Bitcoin açısından sayı düşüyor. Geçen haftaki 57 milyar sayı yalnızca 574 BTC’ye eşitti – bu yılın başlarında geçen haftalardan biraz daha azdı.

Zayıflayan Bolivar’ın altını çizen Venezuela’nın kirpto para ticareti, hükümet tarafından desteklenmiyor ve bu durum döviz cinsine ambargo da veriyor. Bu yılın başlarında, Yıldırım Meşalesi süreç rölesi, ülkeden kaçamayan Venezüellalılar için Bitcoin kullanıcıları ortasındaki fonlarda 0.4 BTC (4.000 $) artırdı.

The post Venezuela % 10.000.000 Enflasyonla Yeni Bitcoin Rekoru Kırdı appeared first on Kripto Para Haberleri Başkanı.

Başa dön tuşu