Yarılanma Sonrası Litecoin Fiyatı Ne Olur?

2019’un merakla beklenen gelişmelerinden birisi de elbet Litecoin yarılanması. Birçok kripto para biriminindeki yarılanma sonrasında olduğu üzere, Litecoin yarılanması sonrası da yıllık enflasyon oranı düşecek ve bunun sonucunda Litecoin fiyatının artması bekleniyor.

Litecoin yarılanması 7 Ağustos 2019’da gerçekleşecek. Yani yarılanmaya artık 18 gün kalmış durumda. Yarılanma sonrası Litecoin blok mükafatı 25 LTC’den 12.5 LTC’ye düşecek ve böylelikle Litecoin’in yıllık enflasyonu yüzde 8,7’den yüzde 4,2’ye düşmüş olacak.

2019’da 146 dolarla yılın en yüksek düzeyini gören Litecoin, bir aydan daha kısa bir müddette Bitcoin’deki düşüşün de tesiriyle yüzde 40’tan fazla bedel kaybetti. Bu halde yarılanma öncesi görülen ralli gölgelenmiş oldu.

Trader Benjamin Blunts, Litecoin fiyatıyla ilgili iki düzgün bir de makus haber verdi. Twitter hesabından “$LTC şu an çok farklı. Açıkça üst taraflı beş dalga görüyoruz. Bu da uzun devir taban yaşanacağını gösteriyor. Lakin bu düşüş 2. dalgada olamayacak kadar kısa. Bundan ötürü daha büyük düşüş A dalgası olacak. Önümüzde ise bir katalizör var ve bu da birkaç hafta sonra yaşanacak [yarılanma].”

Başa dön tuşu