Yeni Başlayanlar için Chainlink (LINK) Nedir? Nasıl Satın Alınır?

Yeni başlayanlar için Chainlink (LINK) nedir? Nereden ve nasıl satın alınır? Bu rehberimizde gelecek vadeden Chainlink (LINK) ile ilgili merak edilen birçok sorunun yanıtını vereceğiz. Sık sık sorulan Chainlink coin nedir sorusunun yanıtını tüm ayrıntılarıyla bu rehberde bulabilirsiniz.

Rehber İçeriği

  • Chainlink Nedir
  • Chainlink Coin LINK
  • Chainlink Nasıl Çalışıyor?
  • Chainlink Nasıl Satın Alınır?

Chainlink NedirChainlink, PayPal ve Visa (NYSE:V) üzere ödeme hizmetleri, HSBC ve Wells Fargo (NYSE:WFC) üzere bankalar ve Ethereum ve Bitcoin üzere Blockchain’ler ortasında köprü kurmayı hedefleyen Bir Blockchain projesidir. 2015 yılında hayata geçti ve 2017 yılında ICO token satışı sırasında ERC-20 token’ı olan LINK ile halka sunuldu.

Chainlink, gerçek dünya uygulamalarına, datalarına ve bir API’ye bağlanabilen, merkeziyetsiz Blockchain Oracle (NYSE:ORCL) (uzman) platformudur. Chainlink başlangıçta SmartContract olarak isimlendirildi ve Blockchain ile eski sistemler ortasındaki boşluğu doldurmayı amaçlıyor. Zincir sürece bir Servis Düzeyi Anlaşması’nda (SLA) belirtilen parametrelerle akıllı kontratlara sahip. Oracle dataları müdehaleleri önlemek için toparlar, doğrular, Blockchain’e kaydeder ve Chainlink’in mahallî Ethereum token’ı LINK ile ödüllendirme yapar. En değerlisi ise bu bilgilerin akıllı kontratlarda kullanılmasını sağlar.

Chainlink şu anda Ethereum Blockchain’i üzerinde bulunuyor ve öbür Ethereum dApp’lerine irtibat takviyesi sunuyor. Birlikte çalışabilirlik tüm projenin odak noktası olduğu için yakında daha fazla Blockchain’i destekleyecek.

Chainlink ve Augur üzere Oracle, yeni imkanların önünü açmak için gerçek dünyadaki bilgileri Blockchain teknolojisi ile birleştiriyor. Kimileri bunun kripto paralar ve akıllı kontratların doğal evrimi olduğuna inanıyor.

Chainlink Coin LINKChainlink’in token’ı LINK olarak isimlendiriliyor ve kripto para ünitesinin toplam arz ölçü 1.000.000.000 LINK ile sonlandırılmış durumda. Rehberi hazırladığımız sırada sirkülasyondaki LINK ölçüsü 350.000.000’du.

LINK fiyatı şimdiye kadar en yüksek seviyeyi 4,44 dolar ile 29 Haziran 2019’da gördü.

Chainlink Nasıl Çalışıyor?2015 yılında kripto para ekosistemine yeni bir bedel katarak akıllı kontratları kullanıcıların hizmetine sunan Ethereum’un (ETH) bu mukaveleleri sayesinde Blockchain artık yalnızca finansal süreçlerin ve dataların kaydedildiği bir yer olmaktan çıktı. Akıllı mukaveleler sayesinde Blockchain teknolojisinin kullanım alanı genişledi.

Buna rağmen bir akıllı mukavele sadece bulunduğu Blockchain üzerindeki bilgileri yönetebilme yeteğine sahipti. Yani, tüm dünyaya hizmet edebilecek potansiyele sahip olan Blockchain teknolojisi dünyadaki birçok dal tarafından kullanılamıyordu. İşte tam buradaki sorunu çözmek için Chainlink ortaya çıktı.

Chainlink, zincir dışı uygulamaları bilgi havuzlarındaki ve buna emsal kaynaklardaki dataların sürece dahil edilmesi yani Blockchain’e taşınmasını sağlıyor. Hülasa Chainlink’i gerçek dünya ile Blockchain ortasında çalışan bir temsilci olarak tanımlamak mümkün. Bu tanımlama ile, Chainlik, dünyadaki dataları alarak Blockchain’e entegre ediyor ve bu dataların akıllı mukavelelerde kullanılmasını sağlıyor.

Chainlink Nasıl Satın Alınır?Her tarafı ile gelecek vadeden bir Blockchain projesi olan Chainlik’e yatırım yapmak, kripto para ünitesi LINK satın almak için Türkiye’nin en büyük kripto para borsası Paribu’yu kullanabilirsiniz.

Paribu üzerinden Türk Lirası ile Chainlik alabilirsiniz. Borsaya buradan devam ederek ulaşabilirsiniz.

Haber İçeriği: Yeni Başlayanlar için Chainlink (LINK) Nedir? Nasıl Satın Alınır?

Başa dön tuşu