2024 Yılı Asgari Ücret Açıklandı!

Bakan Şimşek’ten Memur, Emekli Ve Asgari Ücret Açıklaması!

Bakan Şimşek’ten Memur, Emekli Ve Asgari Ücret Açıklaması!

Milyonlar, bekledikleri asgari ücret rakamının nihai olarak açıklanmasıyla birlikte nefeslerini tuttu. Türkiye gündemine uzun süredir damgasını vuran asgari ücret konusu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği bir toplantı sonucunda nihai karara bağlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderlik ettiği AK Parti Genel Merkezi’ndeki asgari ücret zirvesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan tarafından açıklanan rakam, 2024 yılı için belirlenen asgari ücretin yüzde 49 artışla 17 bin 2 lira olacağını gösterdi. Bakan Işıkhan, yapılan açıklamada, “Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz yeni asgari ücretin çalışmalarını tamamladı. Komisyon, tüm tarafların istediği şekilde sınırı belirleme hedefini başarıyla gerçekleştirdi. İşçi ve işveren tarafında bir hakem rolü üstlendik. Süreçte olumlu yaklaşım gösteren tüm paydaşlara teşekkür ederim” dedi.

Açıklamalarında asgari ücretin belirlenmesi sürecindeki yapıcı yaklaşımı vurgulayan Bakan Işıkhan, “Belirlenen yeni miktarın tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum. 2024 yılında asgari ücret 17 bin 2 olarak belirlendi. Yüzde 49 artış yapmış olduk” ifadelerini kullandı.

Bu sonuçla birlikte, 2024 yılında uygulanacak olan asgari ücretin belirlenmesi süreci tamamlanmış oldu. Vatandaşlar, belirlenen rakamın ülke genelindeki ekonomik dengeyi nasıl etkileyeceği konusundaki değerlendirmeleri merakla bekliyor.

Asgari ücrete ikinci zam yapılmayacak

Bir diğer yandan, asgari ücrete bu yıl tek zam yapılacağı biliniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, temmuzda ikinci bir toplantı yapılmayacağını söyledi.

Bakan Işıkhan, “İkinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor.” açıklaması yapmıştı.

Asgari ücrete 2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında ara zam yapılmıştı.

Başa dön tuşu