ABD enflasyon verisi öncesi kripto paralarda yükseliş devam ediyor

Investing.com – Kripto para piyasaları, yılın ikinci haftasında da yükseliş eğilimine devam ediyor. Toplam piyasa bedeli, dün %3’e yakın kıymet artışıyla 890 milyar dolara gerçek yükseliş gördü. Üst istikametli hareketlenen piyasalarda ortalama süreç hacmi de 45 milyar doların üzerine çıkarken ABD enflasyon verisi öncesi kripto para piyasaları olumlu seyrini sürdürüyor.

Bitcoin, 18.000 dolar bandına geri döndü

Bitcoin, dün güne 17.300 – 400 dolar bandında yatay başladıktan sonra gün uzunluğu bu alanda hareket etti. ABD süreç saatlerinde talebin artmasıyla en büyük kripto para 17.500 dolar üzerinde saatlik kapanışların gelmesiyle süratli bir yükseliş gördü ve 18.000 dolar bandına adım attı. Bitcoin, en son Aralık ortasında mevcut düzeyleri test etmiş, fakat satış baskısının geri dönmesiyle süratli halde 16.000 dolar bandına geri dönmüştü. 

Ocak ayı fiyat hareketine bakıldığında ise mevcut görünüm, evvelki etaba nazaran daha temkinlik bir yükseliş olarak yorumlanabilir. 

Ethereum ise Bitcoin’den daha yeterli performans göstermeye devam ediyor. Son 24 saatte %5’e yakın yükselen Ether, 1.400 sonuna kadar yükselirken haftalık bazda kıymet artışını %12’ye çıkardı. En büyük 10 kripto para da bugün ortalama %3 kıymet artışıyla ivmesini koruyor. 

ABD Tüfe verisi öncesi yatırımcıların alım tarafında durum aldığı görülürken dataların açıklanacağı saat diliminde kripto piyasalarında volatilite artışı yaşanabilir. Enflasyon verisinin beklentilerin altında gelmesiyle bu volatilitenin üst istikametli devam edeceği görüşü öne çıkarken aksi halde sert satışların geri dönebileceği görülebilir.

AVAX, Amazon Web Services mutabakatıyla primlendi

Kripto paralardaki iyimse havanın yanı sıra birtakım altcoin’ler de iç dinamiklerinden kaynaklı önemli oranlarda yükselişler kaydedildi. Bunlar ortasında Avalanche (AVAX), %22 yükselişle 15 dolar bandına geri döndü. Avalanche’ın Amazon Web Services ile iştirak duyurması yükselişini destekleyen en kıymetli gelişme olarak görülüyor.

Sabah saatlerinde NEAR, AAVE ve HBAR, %10’a yakın paha artışlarıyla öne çıkan başka altcoin’ler olarak devam ediyor. Bugün piyasanın yükselişine katılmayan altcoin’lerin başında %6 düşen Bitcoin SV ile kısmi oranlarda düzeltme gören LDO ve APT bulunuyor. Her iki kripto para da bugün ekside devam etmesine karşın haftalık bazda %30 bandında çıkara sahip.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu