ABD’li Dev Yatırımcı, AT&T’ye Karşı Zafer Kazandı

Amerika’nın en ünlü yatırımcılarından birisi olan ve kripto para kesiminin de kıymetli isimleri ortasında yer alan Michael Terpin, yaşadığı hack saldırısı sonrasında ünlü telekominikasyon firması ile önemli bir sorun yaşamıştı.

Amerika’nın en büyük firmalarından birisi olan AT&T’ye, bu olayda dahli olduğu için dava açan Terpin, daha sonra AT&T (NYSE:T) heyetinin mahkeme talebi karşısında olayın büyüyeceğini söylemişti.

Geçtiğimiz yıl, bir hackerın SIM kartına sızması ile birlikte kendisine ilişkin olan 24 milyon dolarlık kripto para çalınan Terpin, bu olayın akabinde AT&T’yi gerekli güvenlik tedbirlerini almamakla suçlamış ve firmayı mahkemeye vermişti.

Yaşadığı maddi ziyan bir yana, ruhsal tahribat ve imaj zedelenmesi karşısında da epeyce kuvvetli günler geçirdiğini tabir eden Terpin, bu sebepten dolayı firmaya tam 224 milyon dolarlık bir dava açmıştı.

Ancak AT&T heyeti mahkemeye başvurmuş ve kendilerinin bir kabahati olmadığını tabir ederek davanın düşmesini talep etmişti.

Bunun üzerine talebi incelemeye alan heyet ise, Terpin’i bu alanda haklı buldu ve davanın düşmesine gerek olmadığı kararına vardı.

Yargıçlar, yaptığı açıklamada bahis ile ilgili olarak AT&T firmasının yanılgısı olabileceğini ve bunun araştırıldığını söz ederken, hatalı bulunması durumunda firmanın yüklü bir tazminat ödeyebileceğinin sinyallerini verdi.

ABD’li Dev Yatırımcı, AT&T’ye Karşı Zafer Kazandı yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu