Altcoin piyasasında işlem hacmi dikkat çekici seviyelere yükseldi

Investing.com – Kripto para piyasaları, 2023 yılına olumlu bir görünümle başlarken Bitcoin, toparlanma trendinde dün %5 paha artışıyla en yüksek günlük sıçramasını yaparak 19.000 doları test etti. Ethereum ise %2’ye yakın bir yükselişle 1.400 dolar bandına adım attı.

Piyasaya hakim olan en büyük iki kripto para yükseliş trendine devam ederken altcoin piyasasındaki hareketlilik de dikkat çekmeye başladı. CryptoQuant değerlemelerine nazaran altcoin piyasasında süreç hacmi hakimiyetinde dikkat bedel bir yükseliş var. O denli ki altcoin süreç hacmi, geçen yıldan bu yana en yüksek düzeyi olan %64’e yükseldi. Tahlil şirketi, altcoin süreç hacmi hakimiyetini bir kripto varlığın süreç hacminin toplam piyasa hacmine oranlayarak hesaplıyor.

Bitcoin’deki yükseliş eğilimine karşılık, son günlerde en büyük kripto paranın süreç hacmi, altcoin piyasasına nazaran düşüş kaydetti. Bu ivme, yatırımcıların şu an altcoin ticaretini daha kârlı bulduğu tarafında açıklanabilir.

CryptoQuant bilgilerine nazaran Bitcoin ve Ethereum, 2023 yılına ortalama süreç hacminin altında başladı. O denli ki BTC süreç hakimiyeti geçen yıldan bu yana en düşük düzey olan %16’ya gerilediği aktarıldı.

İşlem hacimleriyle ilgili yorumunu aktaran CryptoQuant analisti, altcoin hakimiyetinin arttığı periyotlarda yükseliş ivmesinin sürdürebilir olmadığına dikkat çekti ve uzun vadeli görünüme atıfta bulunarak kararlı yükseliş trendinin Bitcoin hakimiyetinin artmasıyla başladığına dikkat çekti.

Sonuç olarak altcoin piyasası genel olarak daha volatil hareket ettiği için piyasadaki toparlanmanın daha istikrarlı bir duruma dönmesi için Bitcoin süreç hacimlerinde yükselişe muhtaçlık olduğundan bahsedildi. Aksi bir durumda ise mevcut durumun satış baskıyla sonuçlanabileceği varsayımı üzerinde duruluyor.

Yazar: Günay Caymaz

Başa dön tuşu