Altın Boğası da Elinde Bitcoin Tutuyor

Kripto para bölümünün önder kripto para ünitesi olan Bitcoin’in aslında birinci çıktığında çıkış maksadı biraz daha farklıydı. Gizemli kurucusu Satoshi Nakomoto, Bitcoin’i yazdığı white paper’da şöyle nitelemişti:

”Kişiden bireye, bilinmeyen ve süratli bir halde para transferi yapacak bir yeni bir internet para ünitesi.”

Elbette bu açıklamanın akabinde Bitcoin süreçlerinin saklılığının pek kalmadığını söylemek mümkün. Birçok hükümet ve kurum, Bitcoin’i denetim etmek için sıkı çalıştı ve bunda da muvaffakiyete ulaştılar. Para transferinin suratı konusunda da Bitcoin bankalara nazaran uygun durumda fakat öbür kripto paralar bu alanda daha uygun performans gösteriyor.

Bu durum da Bitcoin’i yıllar içerisinde giderek bir paha saklama aracına çevirdi. Bu da, Bitcoin’i altına rakip yapan ve ‘Dijital Altın’ olarak isimlendirildiği sürece yönlendirdi.

İşte bu mevzuya sert bir formda çıkan Euro Capital LLC isimli şirketin kurucusu ve sıkı bir Altın Boğası olan Peter Schiff, dün yaptığı açıklama ile Bitcoin barındırdığını ve yatırımı olduğunu söyledi.

Toplamda 100 dolarlık BTC’ye sahip olduğunu tabir eden Schiff’e, bu açıklamasının akabinde kripto para bölümü adeta Bitcoin yağdırdı. Başarılı isim, 100 dolarlık Bitcoin’in kendisine armağan olduğunu söylerken, daha sonra gelen Bitcoin’ler ile birlikte elindeki ölçünün 500 dolara kadar çıktığını söyledi.

Altın Boğası da Elinde Bitcoin Tutuyor yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu