Dolaşımdaki Bitcoin’lerin 5’te 1’i Kaybolmuş Olabilir!

Şu anda sirkülasyondaki Bitcoin (BTC) ölçüsü 17.8 milyon ve azamî dolanıma sokulabilecek Bitcoin ölçüsü 21 milyonla sonlandırılmış durumda.

Coinmetrics’in datalarına nazaran dolanımdaki Bitcoin’in büyük çoğunluğu uzun vakittir hareket etmeden duruyor. O denli ki sirkülasyondaki toplam Bitcoin ölçüsünün yüzde 21.6’sı 5 yıldır hiç hareket etmedi. Bu da yaklaşık 4 milyon Bitcoin’in hareketsiz bir biçimde durduğu manasına geliyor.

Coinmetrics’in raporu bu hareketsiz Bitcoin’ler uzun vadeli yatırımcılar tarafından saklandığını sav ediyor. Raporda Bitcoin’in bir kıymet saklama aracı olarak kullanıldığı belirtilerek, “Bu durum, Bitcoin’in bir değişim aracı olmaktan fazla potansiyel olarak giderek daha çok bir paha saklama aracı haline geldiğine işaret ediyor.” deniliyor.

Ayrıca raporda mevcut Bitcoin arzının giderek düştüğü bilgisi de yer alıyor. 2020’deki yarılanma ile günlük Bitcoin arzı yüzde 50 oranında azalacak. Bunun sonucunda yatırımcılar daha küçük Bitcoin ölçüleri için yatırımlar yapmaya başlayacaklar ki teorik olarak bu işin sonunda Bitcoin fiyatı yükselecek.

Hareketsiz Bitcoin’lerle ilgili bir öteki görüş ise 5 yıldır hareket etmeden duran Bitcoin’lerin kayboldukları formunda. Adamant Capital’in kurucu ortağı Tuur Demeester, “Bitcoin’i soğuk depoda güncellemeden tutmak için 5 yıl çok uzun bir müddet. Benim fikrime nazaran bu coinler’in birçok kayıp.” değerlendirmesinde bulundu.

Haber İçeriği: Dolanımdaki Bitcoin’lerin 5’te 1’i Kaybolmuş Olabilir!

Başa dön tuşu