Asgari Ücrette İkinci Toplantı Bugün!

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işçi tarafını temsil ederken, işveren tarafını TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve hükümet heyetini Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş temsil edecek. Toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinin ekonomik veri ve raporları sunması bekleniyor.

Memurların 2024 Yılında Vergi Matrahları Ne Kadar Olacak?

Memurların 2024 Yılında Vergi Matrahları Ne Kadar Olacak?

İlk toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ”2024 yılı asgari ücret miktarının, sosyal diyalog ve istişare yoluyla ekonomimizi büyütecek, çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız. Bu süreçte temel hedefimiz, hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmektir” demişti.

Hatırlatmak gerekirse, şu anki asgari ücret bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanmaktadır. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruştur.

Başa dön tuşu