Avrupa LNG fiyatları, 10 haftanın en düşük seviyesinde

Spark Commodities datalarına nazaran LNG‘nin Kuzeybatı Avrupa’ya teslimat maliyetleri dahil Şubat teslimli fiyatı, artan yine gazlaştırma kapasitesi nedeniyle son 10 haftanın en düşük düzeyine geriledi.

Montel-Foreks’in haberine nazaran gemi teslimli LNG’nin (DES) Şubat ayı fiyatı, dünkü süreç gününde en son 19,49 dolar olarak değerlendirildi. Bu sayı, bir hafta evvel ise 21,73 dolar düzeyinde idi. Bilgiler incelendiğinde son fiyatın 27 Ekim’den bu yana en düşük düzey olarak kayıtlara geçtiği görülüyor. 

Bir piyasa kaynağı, “Bu, Avrupa gaz fiyatlarındaki keskin düşüşler ile ithalat kapasitesinin daima artmasının bir kombinasyonu.” yorumunu yapıyor. 

Şubat teslimli kargolar için indirimler, en son 1,67 dolar olarak değerlendirildi ve bir hafta evvel görülen 0,60 dolardan yükseldiği görülüyor. 

Bununla birlikte datalara nazaran Avrupa’ya deniz nakliyatının kârlılığı da azaldı ve artık yılın büyük kısmında fiyatlar Asya’nın lehine hareket ediyor. 

Bir ABD kargosunun Sabine Geçidi’nden Avrupa’ya nakliyesinin kârlılığı yahut net geri dönüşü – maliyet, sigorta ve navlun dahil – en son Mart yüklemesi için Asya rotasından sadece 0,61 dolar 17,82 dolar olarak değerlendirildi.

-Foreks Haber Merkezi-

Başa dön tuşu