Facebook Kripto Parasına Türkçe Whitepaper

Kripto para bölümünün bir müddettir en fazla konuştuğu mevzular ortasında yer alan Facebook (NASDAQ:FB) ve platformun çıkaracağı kripto para olan Libra projesi ile ilgili olarak lokal bazda değişik gelişmelerin yaşandığı bir güne tanıklık ediyoruz. Evvel Twitter’dan bir avukat, Merkez Bankası’nın bu alanda FAcebook ile ortak çalışması gerektiğini tabir etmişti. Bunun üzerinden pek uzun bir müddet geçmeden de Facebook’un kripto para projesi olan Libra’nın Türkçe white paper’ı geldi.

Bilindiği üzere, kripto para projeleri kendilerini tanıtmak ve tam olarak neyi başarmak istediklerini anlatmak için bu usul metinler kaleme alıyor ve yatırımcılara projeleri ile ilgili olarak çok net bir konsept sunmaya çalışıyorlar. Facebook da, bu uğurda Libra ile ilgili olarak işleyişi ve konsepti gösteren ayrıntılı bir metin kaleme almıştı. Ne var ki, bu metnin Türkçe çevirisi yoktu.

Konu hakkında araştırmalar yapan Istanbul Blockchain Women platformu kurucusu Ebru İtimat Türk ise, Twitter üzerindne yaptığı açıklamada Libra’nın white paper’ını Türkçe’ye çevirdiğini ve bu kaynağı kripto para dalının bilgisine sunduğunu açıkladı.

2020 yılında çıkması beklenen ve ardında çok dev firmaların olacağı kar maksadı gütmeyen bir koalisyon takımının yöneteceği söz edilen proje, yalnızca kripto para dünyasını değil, tıpkı vakitte tüm bankacılık ve finans bölümünü de yakından ilgilendiriyor.

Bu alanda bu türlü bir kaynağın Türkçe’ye çevrilmesi de değerli bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor. Siz de, Türkçe white paper için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:

Facebook Kripto Parasına Türkçe Whitepaper yazısı birinci olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Başa dön tuşu