Kira Sorunlarına Ara Buluculardan Yeni Çözüm!

Kira fiyatlarındaki artışın önüne geçmek ve ev sahipleri ile kiracılar arasında adil bir denge sağlamak amacıyla arabulucular tarafından geliştirilen bu çözüm, oldukça ilgi çekiyor. Tarafları ikna ederek, kira artışlarını kabul etmeleri konusunda çalışan arabulucular, bu çaba sonucunda %71 oranında başarı elde ettiler.

Kira problemleri durdurak bilmiyor! İşte yeni çözüm

Sağlıkçının Giyim Yardımında Komik Rakamlar!

Sağlıkçının Giyim Yardımında Komik Rakamlar!

Geçtiğimiz günlerde İzmir’de kira konusunda bir anlaşmazlık yaşanmış ev sahibi ve kiracı arasında sorun arabuluculuk sistemine kadar gitmişti. Buna karşı bu iki kişi ara buluculuk masası üzerinde anlaşmaya vardı. Gerçekleşen anlaşma buluşmalarının sonucunda ise ev sahibi ve kiracı arasında kademeli zam şartı kabul edildi. Probleme karşı yapılan anlaşma doğrultusunda kiracı ev sahibine 2024 Haziran tarihine kadar aylık 3000 TL Haziran ve Ağustos aylarında ise 5000 TL ödeyecek.

Ardından ise 2004 senesi Ağustos ayından itibaren Tüketici Fiyat Endeksi baz alınarak zam meydana gelecek. İzmir’de meydana gelen problem karşısında Eylül ayından itibaren avukat ve arabulucu işlemi başlamıştı. Kiracı ve ev sahibi arasında 7 yıllık bir süreç bulunduğu ve buna karşı uzun süredir kiracısı olması gibi durumlarında dikkate alındığını ifade edildi. Böylece ikili tüm problemlere karşı el sıkışmış oldu.

Avukat konuştu, bu durumu açıkladı!

Kira problemlerine karşı buluculuk çözümü özellikle son zamanlarda uygulanan bir yöntem haline geldi. Bu konu dahilinde taraflarına avukatları da görüşlerini bildirdi. Yapılan anlaşmalar doğrultusunda çeşitli kararların alındığı ve görüşmeler ile birlikte başarılı bir uzlaşma sağlandığı ifade edildi.

Ev sahibi kişinin avukatı tarafından da yapılan açıklamada 7 yıllık kiracının ve kiraya veren kişinin de arabuluculuk sistemi sayesinde istediği sonuca ulaştığını vurguladı. Böylece arada bir süredir bulunan anlaşmazlıklar çözümlenmiş olarak iki tarafın el sıkması ile bitmiş oldu. Özellikle son zamanlarda duymaya başladığımız arabuluculuk sistemi aslında uzun süredir kullanılan bir yöntemdi. Fakat meydana gelen deprem sonrasında artan kira fiyatları ile birlikte kira anlaşmaları gibi konularda da tercih edilen bir yöntem haline geldi.

Başa dön tuşu