Avrupa Merkez Bankası: Bitcoin Bir Para Birimi Değildir!

Avrupa Merkez Bankası yetkilisi Philip Lane, Bitcoin’in bir para ünitesi olmadığını, AB’nin kripto para üniteleri ile ilgili yapılacak olan düzenlemelerinin gelecekte daha faal olabileceğini ve kripto paraların yatırımcılar için kimi sorunlar yaratma potansiyeli olan bir kripto para ünitesi olduğu açıklandı. Avrupa Merkez Bankası yetkilisi Philip Lane, kripto para ile ilgili olarak ECB’ye gönderilen sorulara karşılık verdiği dakikalarda bu soru hakkında kendisine sorulan kimi farklı sorularıda yanıtlamış oldu.

ECB, kripto para ünitesi sahiplerinin epey değişken ve para ünitesi olmayan bir yatırım yaptıklarını, Bitcoin’in bir para ünitesi olmadığını ve insanların Bitcoin satın alırken rastgele bir para ünitesi olmadığından emin olduktan sonra yatırım yapmasının daha gerçek bir yol olduğunu açıklamak istiyor olabilir.

Avrupa Merkez Bankası yetkilisi Philip Lane, Bitcoin’in hiçbir halde para ünitesi olarak kabul edilmediğini ve bir varlık olarak kabul edildiğini açıklarken, kripto paraların hepsi için bu durumun geçerli olduğunu söz etmişti oldu. Bitcoin giderek daha fazla sayıda insan tarafından kullanılıyor olmasına karşın beşerler Avrupa Merkez Bankası yetkilisi Philip Lane’ın açıklamalarındanda etkilenebilir.

Haberin devamı: Avrupa Merkez Bankası: Bitcoin Bir Para Ünitesi Değildir! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu