Dolar/TL 5,77 seviyesinde yatay seyir izliyor, gözler G-20 zirvesinde

Investing.com – Fed’in faiz indirimi beklentilerini artıran açıklamaları ve zayıf gelen ABD dataları ile Mart ayı düzeyine gerileyen ABD Dolar Endeksi, bugün başlayan G-20 tepesi bekleyişi ile 96,0 düzeyi üzerinde yatay seyir izliyor.

Piyasalar ticaret savaşlarında ilerleme beklerken Trump-Xi görüşmesini izliyor. Bu kanattan gelecek uzlaşı haberleri paylarda yükseliş sağlayabilir. Bilhassa gelişen ülkeler için artan risk iştahı Fed sonrası yükselişin hızlanmasını sağlayacaktır.

Yurt içinde ise gözler Trump-Erdoğan görüşmesinde ve önderlerin S-400 konusunda müspet bir karar alması ile TL varlıklarda azalan siyasi baskı ile yükseliş yaşanabilir.

Seçimlerin akabinde global piyasalardaki fiyatlamaya ahenk sağlayan TL varlıklar bu hafta yükseliş yaşarken risk primi olan 5 yıllık CDS’ler de 400 bp düzeyi altına geriledi.

MSCI Türkiye Mayıs ayında sert düşüş yaşayan MSCI Türkiye Endeksi, son haftada gelişen ülke piyasalarının üzerinde prim sağladı. Borsa tarafında ise 96 bin düzeyine yanlışsız yükseliş görülüyor.

Hafta içinde 5,83 düzeyine yükselen USD/TRY kurunda ise bugün 5,77 yakınında yatay seyir var.

Hafta sonu devam edecek G-20 görüşmeleri izlenecek, bugün değerli bilgi açıklaması bulunmazken ABD’den ferdî gelir ve harcamalar takip edilecek.

Başa dön tuşu