Beklenen Altcoin Sezonu Bitcoin Engeline Takıldı!

Bitcoin, 2019 yılında kayda bedel bir düzgünleşme kaydetti ve arka arda her ay kıymetini artırdı. Yıla 3.800 dolar ile giriş yapan Bitcoin, geçtiğimiz hafta son 18 ayın en yüksek düzeyi olan 13.768 dolara çıktı. Buna rağmen, Bitcoin yükselirken birçok altcoin ona muadil bir performans gösteremedi. Altcoinler öldü mü yoksa yalnızca bir duraksama dönemindeler mi?

2017 boğa piyasasında, Bitcoin’in güçlü yükselişi altcoinleri de şahlandırdı. Lakin, 2019’daki boğa koşusu sırasında 2017’deki üzere olmadı. Artık birçok ferdî yatırımcı, altcoin’lerin evvelki boğa koşularında olduğu üzere USD ve BTC süreç çiftlerinde bedel kazanacağı “altcoin sezonu”nu bekliyor. Lakin şimdi altcoin dönemi başlamadı ve birtakım bilgiler Bitcoin’e olan itimadın arttığını ve altcoinlere olan itimadın azaldığını ve bundan ötürü altcoinler için beklenen dönemin gelmeyeceğini gösteriyor.

Altcoin Kışı Devam EdiyorProfesyonel trader Josh Olszewicz, yakın vakitte yayınladığı Brave New Coin podcast’inde söylediği üzere, altcoin dönemi Bitcoin’e misal bir model izlemeye meyillidir. Bitcoin yükseldiğinde altcoinler onu ABD doları cinsinden takip ediyor, lakin Bitcoin üzere yükseliş eğilimlerini devam ettiremiyorlar. Zira beşerler kar ettikleri anda daha yüksek bedelli altcoinlere ve en sonunda direkt Bitcoin’e geçiş yapıyorlar. Bu da altcoinlerin bedelinin düşmesine neden oluyor.

Özellikle Bitcoin’in artan piyasa hakimiyeti karşısında altcoinlerin hiçbir bahtı yok. Fakat Bitcoin’in piyasa hakimiyeti düştükçe altcoinler bedellerine değer katabilirler. Bu, bilhassa 2018’in Ocak ayında görüldü ve birçok altcoin 10 kattan fazla kıymetini artırarak Bitcoin’e karşı bedel kazandı.

CoinMarketCap’in datalarına nazaran, Bitcoin hakimiyeti yüzde 63’te seyrediyor ve bu yüzdelik son 16 ayın en yüksek düzeyini temsil ediyor. Bu hakimiyet yüzdesi yatırımcıların şimdi Bitcoin’lerini daha küçük piyasa bedeline sahip altcoinlere kaydırmadıklarını gösteriyor.

Yatırımcıların altcoinlere ilgi göstermemelerinin ana nedeni, Bitcoin’in uzun vadede kazandıracağı, altcoinlerin ise uzun vadede ne yapacaklarının bilinmeyen olduğunun düşünülmesinden kaynaklanıyor olabilir.

Google’daki “Bitcoin” sorguları son fiyat dalgalanması sırasında son 16 ayın en yüksek düzeyine çıktı ve Bitcoin fiyatı da son 18 ayın en yüksek düzeyi olan 13.768 dolara ulaştı. Bitcoin için Google (NASDAQ:GOOGL) arama hacmi şimdi 2017’nin Aralık ayındaki düzeyden epey uzakta.

Olszewicz, bunun yatırımcıların bilinçlenmesinden kaynaklandığı görüşünde. Olszewicz, “Dürüst olmak gerekirse, Google aramalarının 2017’deki düzeye ulaştığını göreceğimizi sanmıyorum, zira şu anda Bitcoin ile ilgili çok daha fazla makale var, birden fazla insan Bitcoin hakkında çok şey duydu” diyerek mevcut yatırımcıların yeni yatırımcılar olmadığını belirtiyor. Trader, yeni yatırımcılardan çok şuurlu yatırımcıların şu anda piyasada bulunduğuna dikkat çekiyor.

Altcoin döneminin önündeki bir başka pürüz ise Bitcoin’e kıyasla altcoinlere olan ulaşım zorluğundan kaynaklanıyor. Bugün tüm kripto para borsalarında bulunan Bitcoin’e nazaran altcoin’lere ulaşmak, onları satın almak o kadar kolay değil. Kimi borsada A altcoini bulunurken, kimi borsada A altcoini bulunmuyor. Bu da yatırımcıların direkt Bitcoin’e yönelmelerini sağlıyor.

Haber İçeriği: Beklenen Altcoin Dönemi Bitcoin Pürüzüne Takıldı!

Başa dön tuşu