Bernstein analistleri 2023’te kripto para piyasasına dair görüşlerini paylaştı

Investing.com – 2023 şu ana kadar kripto paralar için olumlu bir yıl oldu ve Bitcoin %5’in üzerinde bir ralli yaparken, öteki birçok kripto para ünitesi çok daha etkileyici çıkarlar elde etti. Bernstein analistleri de rallinin neden gerçekleştiğini ve devam edip etmeyeceğini sorguladı.

Örneğin, FTX çöküşünden öbür kriptolardan daha fazla ziyan gören Solana, Pazartesi günkü doruğu olan 17,45 dolarda yılbaşından bugüne kadar %75’ten fazla artış gösterdi. Şu anda 16,10 dolara kadar gerileyen SOL, 2023’ün başından bu yana hâlâ %60’ın üzerinde yükselmiş durumda.

Lido DAO‘nun performansı daha da etkileyici. Kripto para, 1 Ocak ile hafta başındaki 2,26 dolarlık doruğu ortasında %136’lık bir kar etti ve akabinde 1,87 dolara gerçek bir düzeltme yaşayarak bu yararı %95’e düşürdü.

Bernstein, Lido DAO ve Solana’nın güçlü yükselişini açıklıyor

Özellikle LIDO ve Solana olaylarına atıfta bulunan Bernstein analistleri, “keskin bir formda yükselen kripto paraların birden fazla, en ağır halde açığa satılanlar” diyor.

Analistler LIDO’nun, yaklaşan Ethereum (Şangay) yükseltmesinin, birinci beklentilerin bilakis, stake edilmiş Ethereum’u geri çekmek için planlanan özelliği sunamayacağına dair tasalardan ziyan gördüğünü belirtti.

Solana konusunda ise, kripto para biriminin FTX’in çöküşünden başkalarından daha fazla ziyan gördüğünü hatırlattılar. FTX, kardeş şirketi Alameda Research ile birlikte SOL’a büyük yatırım yapmıştı.

Pazartesi günü yayımlanan notta Bernstein, yükselişin kısa durum sıkıştırması ile güçlendiğine dikkat çekerek, “son 24 saat içinde kısa durumları kapatmak için mecburî alımlar yapıldığını” belirtti.

Analistlere nazaran ayrıyeten “Çin’in yine açılmasına ait optimistlikle birlikte, boğalar alımlarda öncülüğü FTX’in (çöküşünün ardından) hissiyatın hâlâ zayıf olduğu ABD yerine Asya tarafından yapıldığını savunuyor.” Lakin analistlere nazaran bu muhtemelen “geçici” bir faktör, zira “Çin Yeni Yılı yaklaşırken kripto piyasaları çoklukla daha optimist oluyor.”

2023, piyasanın kripto para ünitelerinin gerçek potansiyelini takdir etmeye başladığı yıl olacak

Bernstein analistleri ileriye dönük olarak yatırımcılara “blok zincirini okumalarını” ve bir adım geri atmalarını tavsiye ederek “kriptodaki aşırılıkların her iki tarafta de yükselme eğiliminde olduğunu” ve “büyük gerilim periyotlarının (…) uzun vadeli durumlar oluşturmak için kusursuz vakitler olduğunu” belirttiler.

Analistler bu nedenle “kripto paraların ‘önümüzdeki birkaç yıl’ içinde sona ereceğine dair varsayımların tekrar çok uçlarda olduğu” ve bu kestirimlerin “geliştirici faaliyetinin güçlü kaldığını” gösteren blok zinciri bilgilerini dikkate almadıkları konusunda uyardılar.

Bu nedenle Bernstein analistleri, “2023’ün piyasanın kriptonun yararını ve spekülatif olmayan uygulama potansiyelini takdir etmeye başladığı yıl olacağı” sonucuna vararak, “bu evrime DeFi, oyun, toplumsal, markalaşma ve NFT tabanlı ticaret öncülük edecek” dedi.

Başa dön tuşu