Binance CEO’su uyardı: Yeni FUD dalgası gelecek

Kripto para piyasaları 2023’e olumlu bir havayla girmesine karşın Binance CEO’su ikazda bulundu. Başarılı CEO, FUD dalgasının 2022’de sona ermediğine işaret etti.

2022 yılı, kripto para piyasalarında kaygı ve kaygının istikrarlı artışını gösterdi. Bölüme ve kripto paralara yönelik itimat sarsıldı. Bu sürece, Bitcoin ve altcoin piyasalarının önemli kıymet kayıpları eşlik etti. Birinci büyük sarsıntı Terra (LUNA) ekosisteminin çöküşüyle geldi. En sonuncusu ise FTX borsasının çöküşü oldu. Fakat Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya nazaran şimdi FUD dalgası bitmiş değil.

2023 yılına olumlu fiyatlamalarla başlayan kripto para piyasaları, adeta yeni bir başlangıç yapmışa benziyor. Yıl başında 795 milyar dolar olan kripto para piyasalarının bedeli, istikrarlı artışla 860 milyar dolara yaklaştı. Bu duruma paralel olarak altcoin piyasalarında da kuvvetli yükselişler öne çıktı ve piyasa yeşile büründü. Lakin Binance CEO’su, bu müspet havanın uzun sürmeyebileceğine işaret etti. Başarılı CEO, “Daha fazla FUD geliyor.” dedi.

Lider kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao, daha fazla FUD’ın görmezden gelinmesi gerektiğine işaret etti. Bu durum, Binance’in yılın son ayında yaşadığı FUD dalgasını akıllara getirdi. Hatırlanacağı üzere; FTX borsasının iflası sonrası Binance borsasının da çökeceği savları güç kazandı. Borsaya yönelik FUD’ın boyutu beklenmedik düzeylere ulaştı ve bir günde 3 milyar dolar para çıkışı görüldü. Dev borsa için en berbatı geride kalsa da Chanpeng Zhao yeni bir dalganın gelebileceğine işaret etti.

Binance FUD’ı Sürüyor mu?

Chanpeng Zhao’nun FUD paylaşımı, akıllara FTX sonrası likidite sorunu yaşayan platformları getirdi. Mevcut durumda Gemini ve Digital Currency Group ortasındaki Genesis gerginliği sürüyor. Artık FTX bulaşıcılığının, bu şirketlerin mali tablosunu bozmuş olabileceği sıklıkla lisana getiriliyor. Lakin Zhao’nun FUD beklentisi direkt bir bahse odaklanmadı. Çünkü dev borsanın CEO’su, kendilerine yönelik FUD oluşturulduğuna yönelik işaretler verdi.

Chanpeng Zhao, direkt bir paylaşım yapmasa da Forbes’in argümanlarına yönelik bir karşılığı retweet etti. Zhao, “Binance varlıkları kanıyor, 60 günden az bir müddette 12 milyar dolar harcandı.” argümanını es geçmedi. Böylelikle Zhao, Forbes tarafından ortayan atılan savın temelsiz bir FUD olduğunu ima etti. Dikkat cazip halde, Bloomberg tarafından gelen “BUSD’nin tam teminatlı olmadığı” argümanı ise yalanlanmadı. Borsa sözcüsü, stablecoin projesinin 2020 ve 2021’de vakit zaman eksik teminatlandırıldığını kabul etti. Öte yandan artık BUSD’nin dolar karşılığının tutulduğunun altını çizdi.

Bu makale birinci olarak BeInCrypto üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu