S-400 Yaptırımı Endişesi Türklerin Bitcoin Alımını Arttırabilir

Rus imali S-400 hava ve füze savunma sisteminin Türkiye’ye teslim edilmeye başlamasının akabinde Türk yatırımcılar dolar kuruna kilitlendi. Şimdi Amerikan idaresinden en ufak bir açıklama yapılmazken, NATO son dakika açıklaması olarak S-400 nedeniyle yaptırımlardan telaşlı olduklarını ve Türkiye’ye karşı uygulanacak olan yaptırımlardan telaş duyduklarını resmi olarak açıkladı. ABD idaresinden hiçbir formda açıklama yapılmaması ise gündemin merak uyandıran sorusu oldu.

Türk yatırımcıların dolar kuru telaşı nedeniyle mevcut varlıklarının bir kısmını Bitcoin olarak değerlendirmeye alabilecek oldukları, dolar kurunun 5.73 TL düzeyine yükseldiği bu dakikalarda daha büyük bir artış öncesinde Bitcoin sahibi olan Türk sayısının artışa geçebilecek olduğuna dair argümanlar gündeme geldi. Kripto para ünitesi yatırımcısı olan Türk vatandaşları hem dolar kurundan hem kripto para yatırımından büyük oranda kar elde edebilmek için Bitcoin varlıklarını daima güçlendiriyor ve bunu yaparken dolar kuru artarsa rastgele bir kayıp neredeyse hiç yaşamadan kar elde etmiş oluyor. Bitcoin fiyatının giderek yükselişe geçmiş olması yatırımcılara ikili çıkar sağlamakta epey yeterli.

Haberin devamı: S-400 Yaptırımı Telaşı Türklerin Bitcoin Alımını Arttırabilir birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu