Binance’ın Araştırmasına Göre Bitcoin’in Hakimiyeti Daha da Yükselebilir!

Son fiyat artışları Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin yüzde 60’ın üzerine çıkmasına neden oldu. Dev kripto para borsası Binance’ın son araştırması, bu baskınlığın yüksek düzeylerde kalacağını ve hatta yüzde 80’e kadar çıkabileceğini gösteriyor.

CoinMarketCap’ten elde edilen bilgilere nazaran, şu anda Bitcoin’in kripto para piyasasındaki hissesi yüzde 62 düzeyinde. Öncü kripto para ünitesinin hakimiyetinin bu kadar yüksek olması son Bitcoin rallisinden kaynaklanıyor ve bu beraberinde altcoin döneminin başlamasını engelliyor.

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti tüm vakitlerin en yüksek düzeyini yüzde 66,8 ile 2017’nin Aralık ayında görmüş ve sırf bir ay sonra yüzde 32’ye kadar gerilemişti. Bitcoin hakimiyetinin yüksek olması direkt altcoin’lerin BTC çiftinde paha kazanmasını sonlandırıyor ve bu durum piyasadaki yatırımcılar, trader’lar için pek istenen bir şey değil.

Binance’ın araştırması kapsamında yaptığı son anket, borsanın özel ve kurumsal müşterilerin yüzde 50’sinden fazlası Bitcoin hakimiyetinin 2019’un sonunda yüzde 40 ila 60 aralığında olacağını gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 30’u ise Bitcoin’in hakimiyetinin yüzde 60 ile 80 aralığında kalacağını varsayım ediyor.

Buna ek olarak anket, Binance’ın özel ve kurumsal müşterilerinin yüzde 56’sının HODL durumunda olduğu ortaya çıkarttı. Borsa, HODL’u elindeki dijital varlığı ortalama bir haftadan daha uzun müddet boyunca satmadan elde tutma konumu olarak tanımlıyor. Buna rağmen kripto topluluğundaki birçok kişinin HODL için bu tanıma katılıp katılmayacağı sorgulanabilir.

Ayrıca ankete katılanların yüzde 22’sinin konumlarını ortalama olarak bir saatten daha az bir müddet koruduğunu ve yüksek frekanslı süreç (HFT) yaptıklarını söylüyor.

Haber İçeriği: Binance’ın Araştırmasına Nazaran Bitcoin’in Hakimiyeti Daha da Yükselebilir!

Başa dön tuşu