Nisan ayı Rezerv Kanıtı Raporu’nu yayımlayan OKX, yeni bir şeffaflık adımı daha atıyor

Global kripto para borsası OKX, şeffaflık politikası doğrultusunda Rezerv Kanıtı Denetim Raporları’nı yayımlamaya devam ediyor.

zk-STARK güncellemesini de duyuran borsanın nisan ayı raporuna göre rezervlerinde 10,4 milyar dolar değerinde BTC, ETH ve USDT bulunuyor. İşlem hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto borsası ve önde gelen bir Web3 teknoloji şirketi olan OKX, bugüne kadarki en büyük güncellemelerinden biri olan zk-STARK sıfır bilgi teknolojisini duyurdu. Bu teknoloji kullanıcıların borsa ödeme gücünü bağımsız olarak doğrulamasına ve varlıklarının OKX rezervleri tarafından desteklendiğini onaylamasına olanak tanıyor. Kullanıcı güvenilirliğini artırmak adına aylık periyotta ekosistemle paylaşılan Rezerv Kanıtı Raporu’nun altıncısında güncellemenin yanı sıra borsanın rezervlerinde 10,4 milyar dolar değerinde BTC, ETH ve USDT olduğu belirtildi. Bu rezerv verisine göre varlıklarda yılbaşından bu yana yüzde 39 artış oldu. 

Rezerv Kanıtı kapsamındaki toplam kripto varlık sayısı 21’e yükseldi

Öte yandan OKX’in yayımladığı bu ayki Rezerv Kanıtı Raporu ilk kez 18 ek kripto varlığını kapsıyor. Böylece kapsanan toplam varlık sayısı da 21’e çıktı. Eklenen bu 18 varlığın içerisinde USDC, XRP, DOGE, SOL, OKB, APT, DASH, DOT, ELF, EOS, ETC, FIL, LINK, OKT, PEOPLE, TON, TRX ve UNI yer alıyor.

Rapora göre OKX’in mevcut rezerv oranları şu şekilde oluşuyor:

BTC: Yüzde 103

ETH: Yüzde 103

USDT: Yüzde 103

Nisan ayı Rezerv Kanıtı Raporu’na ilişkin açıklamalarda bulunan OKX Satış ve Pazarlama Yöneticisi Lennix Lai, “Rezerv Kanıtı, ekosistemimizde şeffaflığı göstermek ve ödeme gücünü garanti etmek için kullanılan yöntemlerin başında geliyor. Bu yöntem aynı zamanda bir bütün olarak sektörde kullanıcı güveni oluşmasında da ciddi bir rol oynuyor. OKX de Rezerv Kanıtı gibi ‘yenilikçi araçları’ kullanarak rezervlerini ve yükümlülüklerini gerçek zamanlı olarak doğrulama konusunda kripto para ekosistemine liderlik etmeye oldukça kararlı.” dedi.

zk-STARK gizlilik ve güvenilirliği güçlendiriyor

OKX’in nisan ayı raporuyla tanıttığı zk-STARK, bir yandan kullanıcı gizliliğini korurken diğer yandan Rezerv Kanıtları’nın doğruluğunu ve orijinalliğini teyit etme olanağı sunuyor. Kriptografik bir yöntemle çalışan bu teknolojinin kullanımı esnasında diğer taraflarca hiçbir hesap bakiyesi görünmüyor.

OKX Rezerv Kanıtı Merkle ağacı programı için on binlerce adres yayınlayarak sektörde şeffaflık çıtasını da yükseltti. Rezerv Kanıtı Raporları’nı aylık olarak yayımlayan büyük platformlardan biri olan borsa, şeffaflık taahhüdünün bir parçası olarak bu raporları düzenli olarak yayımlamaya devam edecek.

Başa dön tuşu