Bir Kripto Para Borsası Daha Kepenk İndirdi!

Polonya merkezli kripto para borsası BitMarket, dün birdenbire faaliyetleri durdurarak kepenk indirdi. Borsanın internet sitesindeki duyuruda yaşanan bu durumun nedeninin “likidite kaybı” olduğu belirtiliyor.

Borsanın da belirttiği üzere, BitMarket bir müddettir düşük likidiye sıkıntısıyla karşı karşıyaydı. CoinMarketCap’in bilgilerine nazaran borsanın günlük süreç hacmi 1 milyon doların altında seyrediyordu. Şu anda borsada bulunan kullanıcı fonlarının nasıl geri çekileceği bilinmiyor. Bu noktada BitMarket internet sitesinde “Sonraki adımlarla ilgili sizi bilgilendireceğiz.” sözüne yer veriyor.

Son birkaç haftadır borsada tehlike çanlarının çaldığı ortaya çıktı. OdoBanks isimli bir Reddit kullanıcısı kısa bir mühlet evvel borsadaki alışılmamış hareketlerin görüldüğünü belirterek, “Kullanıcılar sebepsiz yere şifrelerini değiştirmeye zorlanıyor, kullanıcıların API anahtarları değiştiriliyor ve kimi kullanıcılar ek KYC (müşterini teşhis prosedürü) ihtiyaçları nedeniyle fonlarını çekemiyorlardı. Ayrıyeten öteki sıkıntılar da vardı.” dedi.

Son periyotta birçok kripto para borsası faaliyetlerine son veriyor. Hazirana yının sonlarında Hindistan merkezli bir kripto para borsası ülkedeki bankacılık dayanağının eksik ve yasal meçhullüğü münasebet göstererek faaliyetlerini sonlandırdığını açıklamıştı. Tekrar o ay içinde Polonya’nın bir diğer büyük kripto para borsası Coinroom kepenk indirmiş ve müşteri fonlarıyla birlikte ortadan kaybolmuştu.

Haber İçeriği: Bir Kripto Para Borsası Daha Kepenk İndirdi!

Başa dön tuşu