Bitcoin Adreslerinin Sayısındaki Artış ve Adreslerdeki BTC Miktarı Dikkat Çekiyor!

Geçtiğimiz birkaç yılda dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin büyük popülerlik kazandı ve kullanım oranı güzelden güzele arttı. Kelam konusu metriklerdeki artış sadece daha fazla insanın kripto para sanayisine girmesine değil, tıpkı vakitte birinci defa sanayiye ayak basan kurumlar tarafından desteklendi, destekleniyor.

Bitcoin, bu yılın başlarında 2009’dan bu yana 400 milyonuncu sürecini tamamladı ve diğer bir değerli kilometre taşını akabinde bırakmış oldu.

Bitcoin’in kullanım oranı 2018’de günlük süreçlerin yaklaşık 200 bine gerilediği uzun kripto kışında büyük oranda düşmüştü. Lakin yayın sırasında ortalama süreç sayısı 350 bin seviyesindeydi. Bu da kullanım oranının tekrar yükseldiği manasına geliyor.

Bitinfocharts’ın bilgilerine nazaran, şu anda 20 milyondan fazla adreste 1 dolar bedelinde BTC bulunuyor. Sayı çok büyük bir ölçüye karşılık gelmiyor olabilir, fakat adresin sayısı insanların Bitcoin ağına olan ilgisini gösteriyor. Ayrıyeten, 8 milyondan fazla adreste tutulan Bitcoin ölçüsü 100 dolar yahut daha fazla ölçüde.

Bitcoin dağılım istatistikleri çıkarıldığında 7.037.262 adresdeki BTC ölçüsünün 1 BTC’den fazla olduğu görülüyor. Bu adreslerin sahip olduğu toplam Bitcoin sayısı 17 milyondan fazla bu Bitcoin’lerin karşılığı 200 milyar doların üzerinde.

1 BTC’den daha fazla Bitcoin bulunduran adreslerdeki süratli artış Bitcoin fiyatının yükselmesine neden olan faktörlerden yalnızca biri. Blockchain.com’un bilgilerine nazaran, Bitcoin taşınan eşsiz adreslerin sayısı son 24 saatte artarak 568.831 oldu. Bu, son 24 saatte eşsiz adres sayısının 100.000’den fazla arttığı manasına geliyor.

Haber İçeriği: Bitcoin Adreslerinin Sayısındaki Artış ve Adreslerdeki BTC Ölçüsü Dikkat Çekiyor!

Başa dön tuşu