Bitcoin Fiyat Analizi: BTC/USD Buradan Nereye Gidecek?

27 Haziran 2019’da Bitcoin fiyatı 13.764 dolara yükseldi. Akabinde bir düşüş görüldü ve 2 Temmuz’da BTC fiyatı 9.278 dolara kadar geriledi. Fiyat o vakitten beri artıyor.

Artış ne kadar sürecek? Hala düzeltme mi yapılıyor, yoksa yeni bir yükseliş mi başladı? Bu soruların karşılığını bulmak için analizimizi okumaya devam edin.

2 Temmuz’daki 9.278 dolarlık düzey görüldüğünden bu yana Bitcoin fiyatı artıyor. Bu yükseliş 4 Temmuz’a kadar sürdü ve bu aşağıdaki grafikte gösterilen yükselen kamayı yarattı.

5 Temmuz’da yüksek hacimli bir breakout yaşandı.

Fiyatın yine düşüşe geçmesi durumunda en muhtemel takviye alanı 10.600 doların biraz üzerinde bulunuyor.

Alan, 2 Temmuz’da başlayan üst istikametli hareketin 0.618 fib düzeyine ulaşması ile oluştu. Ek olarak, kelam konusu alan 28 Haziran ve 1 Temmuz’daki en düşük düzeylerle çakışıyor.

Bir sonraki takviye alanı 10.222 dolar civarında bulunabilir. Bu alan, evvelki dayanak alanına nazaran daha küçük.

10.000 dolara varan bir düşüş durumunda muhtemelen çift tabanlı formasyon oluşacak.

Dün yaptığımız düzeltme analizimizde, her biri üç alt dalgadan oluşan oluşan bir W-X-Y düzeltmesinde olduğumuza inandığımızı belirtmiştik.

İlk dalganın tamamlanması beş buçuk gün sürdü. Öbür iki dalganın da emsal bir uzunluğa sahip olacağı varsayımını yaparsak (W-X-Y düzeltmelerinde alışılagelmiş), o vakit düşüş trendine devam etmeden evvel, kısa bir müddet içinde 13.000 dolara götüren bir kısa bir dalga görülebilir.

Ancak, bu işlerin nasıl yürüyebileceği dair yalnızca bir öngörü. X dalgasının daha kısa olması ve hazlihazırda tamamlanmamış olması mümkündür ve bu durumda düşüş eğilimi devam edecektir. Yani fiyattaki düzeltme şimdi bitmemiş olabilir. Uzun vadeli bir düşüş trendinde kısa vadeli yükselişlerin olması olasıdır.

2 Temmuz’da günlük mumda çekiç boğa formasyonu oluştu. Bunu, yeni bir yükselişin başlayabileceğini gösteren yükselen bir mum takip etti.

Ancak, o vakitten beri düşüş devam ediyor. 4 Temmuz’da mum aşağıdaydı, lakin bir evvelki boğa mumu içinde kaldı. Bu düşüş 5 Temmuz’da da devam ediyor.

Günü 10.800 doların altında kapatacak olursak muhtemelen düzeltmenin devam edeceğini teyit etmiş olacağız.

Ek olarak, BTC fiyatının 10 günlük MA düzeyinin altında süreç görüyor ve ona çok yakın bir dirençle karşı karşıyaya.

Bununla birlikte, Bitcoin fiyatı 20 günlük MA’nın üzerinde dayanak buldu. Bitcoin fiyatı 20 günlük MA’nın altına düşmedi ve 2 Temmuz’daki düşüş sırasında bile 20 günlük MA’nın üzerinde kalmayı başardı. Öyleki, alta yanlışsız bir hareket başladığı anda çabucak üst yanlışsız bir harekete geçti.

20 günlük MA’nın altında bir kapanış X dalgasının sona erdiği manasına gelecek ve Y dalgası başlayacak.

BTC’nin fiyatı son vakitlerde yükselen bir takozdan düştü. Şu anda W-X-Y düşüş trendini tamamlama sürecinde. Yani üst istikametli hareketler görülse de genel hareket istikameti aşağı.

Fiyat ve hareketli ortalamalar ortasındaki bağlantı son yükselişlerin devam edip etmeyeceği ve şu an içinde bulunduğumuz dalgalanmanın devam edip etmeyeceğinin belirleyici bir göstergesi.

Haber İçeriği: Bitcoin Fiyat Tahlili: BTC/USD Buradan Nereye Gidecek?

Başa dön tuşu