Hindistan’da Halkın BTC Yasağı Tepkisi Hükümetin Dikkatini Çekmiyor!

Modi hükümetinin son aldığı kararların akabinde Hindistan önemli bir kaos ortamında. En azından kripto para dalı kaos yaşıyor. Dünyanın en büyük 5 iktisadından birisi olmasına karşın nüfus yoğunluğu nedeniyle halkın büyük bir kısmının yoksul olduğu 1.2 milyar nüfuslu ülke her geçen gün daha fazla fakirliğe sürükleniyor. Her geçen gün daha düzgüne giden siyasetler olsa da tıpkı oranda daha berbata giden yasal kararlar ülke iktisadına hali ile vatandaşların hayatına müdahale ediyor. Lüks hayatın yalnızca zenginlere vaat edildiği Hindistan’da zenginler ülkeden yatırımlarını çekmesin diye hükümet neredeyse her istisnayı bankalara ve zenginlere tanıyabiliyor*.

Hindistan’da argümanlar birkaç bankanın Modi hükümetinden kripto paraları engellemesini istemesinden sonra bu yasaklar uygulanmaya başladı ve bu yasakların bu kadar fazla reaksiyona karşın kaldırılmamasının sebebinin ardında yatanda bu. Modi hükümetine seslenmeye çalışan halk, yaşanan bu zorluğun artık kaldırılmasını ve ekonomik olarak daha fazla gelişim için kapalı bir ülke değil, açık bir ülke olmaya yönelik adımlar atılmasını istiyor.

*İddialar doğrulanmış olmayabilir yahut gerçek olmayabilir.

Haberin devamı: Hindistan’da Halkın BTC Yasağı Reaksiyonu Hükümetin Dikkatini Çekmiyor! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu