Bitcoin Fiyatında FOMO’nun En Üst Seviyesindeyiz!

Fundstrat’ın kurucusu ve Bitcoin boğası Tom Lee, Bitcoin fiyatında FOMO’nun en üst düzeyine ulaşıldığını açıkladı (Seviye 10). Lee’ye nazaran, bu hafta enteresan fiyat hareketleri görülebilir.

Fundstrat, FOMO için 10 düzey tanımladı. Bilhassa en üst düzey olan 10. FOMO düzeyi, Bitcoin’in ömrünün sırf yüzde 3’ünü temsil ediyor. Bu düzey en son 2017’nin son devrinde görülmüş ve tüm vakitlerin en yüksek fiyatı görülmüştü.

Bitcoin’in yılın başından bu yana yükselerek 10.000 doları geçmesi 2017’de 4.500 dolara ulaşması ile muadil. Lee, açık bir biçimde fiyat öngörüsünde bulunmasa da Bitcoin’in ütopik düzeylere gelebileceğini sinyalini vermiş durumda.

Bitcoin fiyatı, 2019’un Ocak ayından bu yana birinci kere beş haneli düzeyleri gördü ve bu etaptan sonra muazzam bir volatilite ile karşı karşıya kaldı. Haziran ayında sadece birkaç dakika içinde 2.000 dolardan fazla artan fiyat yılın en yüksek düzeyi olan 13.898 dolara yükseldi.

Bu yükseliş sonrası fiyatta sert hareketler görülmeye devam etti. Bitcoin fiyatı düşüşe geçti ve kısa mühlet içinde 10.000 doların altını gördü. Haberi hazırladığımız sırada ise 11.795 dolardan el değiştiriyordu.

FOMO Nedir?Fear of Missing Out’un kısaltması olan FOMO, fırsatı kaçırma kaygısıdır. Kripto para dünyasında konum açıp kapatırken karşımıza çıkabilen bir histir. Örneğin, hiçbir teknik tahlil, araştırma yapmadan, yalnızca fiyat yükseliyor diye Bitcoin almak FOMO’ya kapıldığımızın bir göstergesidir.

Haber İçeriği: Bitcoin Fiyatında FOMO’nun En Üst Seviyesindeyiz!

Başa dön tuşu