Bitcoin’in (BTC) Madencilik Zorluğu Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Çıktı!

Blok mükafatları için madenciler ortasındaki rekabet artmış durumda. Blockchain.com’un datalarına nazaran, Bitcoin’in (BTC) madencilik zorluğu tüm vakitlerin en yüksek düzeyine çıktı.

Her 2016. blokta bir hash rate pahasını ayarlayan madencilik zorluğu, 2018’in Ekim ayındaki tüm vakitlerin en yüksek düzeyini aştı ve 7.86 trilyona ulaştı. Geçtiğimiz hafta Bitcoin hash rate’i tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaşmış ve saniyede 65.19 Th/s’i görmüştü.

Tüm bunlar madenciler ortasındaki yeni blokları çıkartmak için rekabetin arttığı ve genel Bitcoin ağının güvenliğinin epey yüksek olduğu manasına geliyor.

Bitcoin’in madencilik zorluğu ve hash rate pahaları analistlerin fiyat varsayımlarında kullandığı ağ ölçümleri ortasında yer alıyor. Örneğin, yılından başından bu yana artan fiyatlara her madencilik zorluğu ve hash rate parelel olarak ayak uydurdu ve daima arttı.

Madencilerin ortasındaki rekabetin güç kazanmasının ana nedenlerinden biri de 2020’nin Mayıs ayında yapılması planlanan Bitcoin blok mükafatı yarılanması. Yarılanma sonrası madencilik blok mükafatı 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşecek. Yani madenciler yarılanmadan sonra daha az Bitcoin (BTC) çıkarmaya başlayacaklar.

Madencilik blok ödülünün yarılanması sonrası Bitcoin fiyatının tüm vakitlerin en yüksek düzeyini (20.000 dolar) geçeceği ve ütopik düzeylere ulaşacağı kestirim ediliyor.

Haber İçeriği: Bitcoin’in (BTC) Madencilik Zorluğu Tüm Vakitlerin En Yüksek Düzeyine Çıktı!

Başa dön tuşu