Bitcoin’in Hash Rate’i Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde!

Blockchain.com bilgilerine nazaran, Bitcoin’in hash rate’i tüm vakitlerin en yüksek düzeyine ulaştı. 5 Temmuz 2019 itibariyle, Bitcoin’in hash rate’i bir evvelki yıla nazaran yüzde 109 artarak saniyede 74,5 milyon tera hashes’a yükseldi.

Bitcoin, tüm vakitlerin en yüksek hash rate’ini 29 Haziran 2019’da saniyede 68,9 milyon tera hashes ile görmüştü.

Hash, söz manasına matematiksel bir işlevin çıktısıdır. Bitcoin ile temaslı olan hash rate ise Blockchain’deki bir süreç dökümünün doğrulanabilmesi için SHA256 algoritması ile bir saniyede gerçekleştirilen deneme sayısını söz eder. Bir madenci ne kadar yüksek doğrulama gücüne sahip olursa bir sonraki bloğu bulma ve blok mükafatını alma fırsatını artırır.

Doğrulama gücü, madencilerin elde ettiği gelir ve zorluk düzeyi ile çeşitli biçimlerde birbirine bağlıdır. Bitcoin ağında doğrulama gücü arttığında zorluk düzeyi de artar. Sonuç olarak bloğu çözen madenci 12.5 BTC ve bloktaki süreçlere ilişkin süreç fiyatlarını kazanır.

Daha yüksek zorluk düzeyi varken bir madencinin saniyede daha fazla iddia yapması gerektiğinden Bitcoin ağındaki madencilerin sayısı arttıkça zorluk düzeyi de misal oranda artmaktadır.

Bitcoin’in hash rate’inin yüksek olması, kripto para ünitesine güvenen insan sayısının fazla olduğu manasına geliyor ki bu itimadın direkt fiyat ile ilgisi var.

Haber İçeriği: Bitcoin’in Hash Rate’i Tüm Vakitlerin En Yüksek Seviyesinde!

Başa dön tuşu