Onlarca Tüketiyici Koruma Derneğinden ABD’li Yetkililere Libra’yı Durdurun Çağrısı!

Sadece birkaç hafta evvel açıklanmasına karşın Facebook’un 2020’nin birinci yarısında piyasaya sürmeyi planladığı kripto parası Libra’yla ilgili tartışmalar sürat kesmeden devam ediyor. Ve bu tartışmalar son periyotta daha da şiddetlenmiş durumda. ABD’deki tükeyici müdafaa dernekleri Libra’ya karşı sert bir tutum almış durumdalar ve Libra’ya dönük şikayetlerini özetledikleri ve kripto para projesinin durdurulmasını talep ettikleri bir mektup hazırladılar.

Düzenleyicilere ve ABD Kongresi’ne gönderilen mektupta, kripto para projesine ait temel soruların ele alınıp netleştirileceği güne kadar Libra’nın durdurulması talep ediliyor. Derneklerin ele alınmasını istedikleri sorular ortasında idare, tüketicinin korunması, saklılık ve rekabet aykırısı uygulamalarla ilgili birçok mevzu bulunuyor.

Mektup, Facebook’un kripto para projesini açıklamasının çabucak akabinde birçok ülkenin düzenleyicisinin telaşlarını lisana getirdiği bir periyotta geldi. Libra’nın duyurulması sonrası Avrupa ülkelerindeki ve Rusya’daki düzenleyiciler peş peşe açıklamarda bulundular. Bu açıklamalardan en dikkat çekeni ise Fransa’nın Merkez Bankası’nın liderinin G7 ülkelerini “Kripto para Vazife Gücü” kurmaya davet etmesi oldu.

Mektup, Libra projesine karşı birinci resmi durdurma davetini temsil ediyor. Bu tarafı ile hayli özel bir yanı bulunuyor. Mektupta ABD’li Dijital Demokrasi Merkezi, Ekonomik Siyaset Enstitüsü ve Kamu Vatandaşı üzere 33 kuruluşun imzası bulunuyor.

Haber İçeriği: Onlarca Tüketiyici Müdafaa Derneğinden ABD’li Yetkililere Libra’yı Durdurun Çağrısı!

Başa dön tuşu