Cambridge Üniversitesi: Madencilik 176 Ülkeden Çok Enerji Çekiyor!

Cambridge Üniversitesi’nin yeni araştırma ve data çalışması sonucuna nazaran Bitcoin ve kripto para madenciliği tüm dünyada 176 ülkeden çok daha fazla güç tüketiyor. Kripto para ünitelerinin çok sayıda insanın ilgi odağına gelmesi ve bunun çok sayıda madencilik şirketinin ve çiftliklerinin açılması ile desteklenmesine neden olması dünyadaki güç tüketimini rekor düzeyde arttırdı. Dünyada güç tüketimi bugünkü hali ile çok sayıda beşere güç sağlayan nükleer ve termin santraller nedeniyle havayı kirletirken, tıpkı vakitte beraberinde birçok farklı sorunu ve hava kirliliğini getiriyor.

Cambridge Üniversitesi, Bitcoin madenciliğinin Türkiye’nin 1 yıl içerisinde tükettiği tüm gücün 5/1’ine tekabül ettiğini açıklarken, 176 ülkenin gücüne bedel bir güç çektiğini açıkladı. Bitcoin sahiplerine ve madencilere nazaran kripto paraların giderek çok daha fazla üretim yapsa bile bunun dünyaya rastgele bir ziyanı yok ve beşerler kripto para ünitesi madenciliği yaparak fabrikalardan daha az dünyaya ziyan veriyorlar. Madencilik ile ilgili tezlerin giderek artması devlet yöneticilerini de yakın vakitte harekete geçirebilir.

*Türkiye’de madencilik yapabilen insan sayısı yüksek güç fiyatları ve yüksek vergiler, yüksek aygıt fiyatları nedeniyle hayli düşük durumda.

Haberin devamı: Cambridge Üniversitesi: Madencilik 176 Ülkeden Çok Güç Çekiyor! birinci olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Başa dön tuşu