Çarpıcı İddia! ABD Başkanı Donald Trump Bitcoin’i Yasaklamayı Düşünüyor!

Piyasa analisti Alex Krüger’e nazaran, ABD Lideri Donald Trump Bitcoin’i yasaklayabilir. Krüger, “Trump, ABD’de Bitcoin’i yasaklayan bir başkanlık buyruğu yayınlayabilir” değerlendirmesinde bulurken, Trump’ın bu türlü bir yasağı daha evvel Petro için uygulamaya aldığını hatırlattı.

Analist’in bu değerlendirmeleri Trump’ın Perşembe günü attığı tweet’leriyle “kripto paraların hayranı” olmadığını söylemesinden sonra geldi.

Krüger, Trump’ın Bitcoin’i yasaklaması durumunda makul cinsteki finansal varlıklara karşı başkanlık buyruğunu imzalayan birinci ABD Lideri olmayacağını vurguladı. 1993 yılında ABD Lideri Franklin Roosevelt, “Düşman Yasası” kapsamında altının biriktirilmesini yasaklamıştı.

Mevzuat, liderlerin ABD iktisadına, güvenliğine ve gibisi şeylere tehdit teşkil eden finansal varlıklara karşı özel tedbirler almalarına müsaade veriyor. Trump bu yetkisini kullanarak Bitcoin’i yasaklayabilir.

Krüger, kripto paralara yönelik ABD’nin Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara karşı neden tedbir alabileceğine üç hususta dikkat çekiyor;

  • Bankacılık sistemini tehdit ettiği için Facebook’un kripto parası Libra’nın yasaklanması için güçlü bir lobicilik faaliyeti yürütülüyor.
  • Kripto paralar Washington’un kritik dış siyaset rekabet avantajı olan ekonomik yaptırımlar uygulama yeteneğini azaltıyor.
  • Kripto paralar ekseriyetle yasa dışı faaliyetlerde kullanılıyor.

Beyaz Saray tarafından imzalanacak yeni bir başkanlık buyruğu Bitcoin’in ABD’de yasaklanmasına neden olabilir. Bu türlü bir yasağın sonunda ülkedeki bankalar kripto teşebbüsleri ve firmalarıyla iş yapmayı durdurmak zorunda kalacaklar. Bu noktada Bitcoin’in merkeziyetsiz bir varlık olduğunu ve kullanımının yasaklanmasının mümkün olmadığının altını çizelim.

Haber İçeriği: Çarpıcı İddia! ABD Lideri Donald Trump Bitcoin’i Yasaklamayı Düşünüyor!

Başa dön tuşu