Çarşamba Günü Piyasalarda Bilmeniz Gereken 5 Önemli Gelişme

Investing.com – 3 Temmuz Çarşamba günü finans piyasalarında bilmeniz gereken beş kıymetli gelişme:

1. ABD payları tatil ticaretinde rekor yükseklere hazırlanıyor

S&P 500 için arka arda iki rekor kapanışın akabinde, global pay senedi göstergesi tatilden ötürü zayıflayan ticarette yükselmeye devam edecek üzere görünüyor.

Dow vadeli süreçleri 64 puan artış yaşarken, S&P 500 8 ve Nasdaq 100 31 puan yükseldi.

New York Borsası kapılarını lokal saat ile 13.00’da kapatacak ve Dört Temmuz tatili nedeniyle Perşembe günü kapalı kalacak.

Avrupa payları daha fazla politik gevşeme tezleri üzerine daha yüksek süreç görürken, Asya piyasaları düşük bitirdi. Piyasalar ABD’nin AB’ye ilişkin eserlere vergi koyma gayesine ait tasalarla fiyatlandı.

2. Lagarde’ın Avrupa Merkez Bankası (ECB) için seçilmesiyle, Avrupa tahvil randımanları rekor düzeylere düştü

ECB Lideri Mario Draghi Kasım ayında misyonu bıraktığında, IMF müdürü Christine Lagarde’ın onun yerine aday gösterilmesiyle Avrupa tahvil randımanları Çarşamba günü rekor düzeylere düştü.

Yatırımcılar yavaşlayan global büyüme ortamında Lagarde’ın Draghi’nin mali gevşeme yolunu takip edeceği üzerine iddialaşıyor.

Alman ve Fransız 10 yıllık devlet borcu randımanları negatif bölgede daha çok ilerlerken, Belçika tahvil verimleri şimdiye kadar birinci defa negatife döndü. Bu da, yatırımcıların vadesi dolana kadar borçları tutmaya istekli olduğu manasına geliyor.

Üst seviye Avrupalı kurumlardaki erkek egemenliğini kırmak için tasarlanmış diğer bir adaylık da, Avrupa Komisyonu’nu yönetmek için zikredilen Almanya Savunma Bakanı Ursula von de Leyen.

3. Trump Fed adaylarını seçiyor

ABD Lideri Donald Trump Twitter aracılığı ile Fed İdare Kurulu’nda boşalan durumlar için St. Louis Fed Lider yardımcısı Christopher Waller’ı ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ABD müdürü ve Trump’ın 2016 kampanyası esnasında eski iktisat danışmanı olan Judy Shelton’ı aday göstermek istediğini duyurdu.

Shelton, daha evvel şayet misyona gelirse bir iki yıl içinde faizleri %0’a indireceğini söyleyerek, Trump’ın Fed’e yaptığı faiz indirimi davetine ayna tuttu.

Waller, kimilerinin yaklaşan bir resesyon göstergesi olduğuna inandığı, kısa vadeli borç senedi oranlarının uzun vadeli hükümet tahvil randımanlarını aştığı bir durum olan bilakis dönmüş randıman eğrisi tehlikesi hakkında yazdı.

İki aday da Senato’nun onayına tabi olacak.

4. Hizmetler aktivitesi, işgücü verileri

Dört Temmuz tatili öncesinde Çarşamba günü bir dizi iktisat verisi yayınlanacak.

Arz İdare Enstitüsü’nün Haziran ayı hizmet bölümü aktivitesi ölçümü ile birlikte Mayıs ayı fabrika siparişleri Amerikan iktisadının dış baskılara karşın âlâ durumda olup olmadığına ait göstergeler sunacak.

İşgücü piyasası bilgileri Cuma günkü aylık maaş bordro raporu öncesinde ilgi odağında olacak.

Özel dal maaş bordro işlemcisi ADP, Haziran ayına ilişkin tarım dışı istihdam sayılarını paylaşacakken, ABD Çalışma Bakanlığı haftalık işsizlik başvurularını paylaşacak.

5. ABD stoklarında düşüş umudu üzerine petrol fiyatları yükseldi

Art arda üçüncü haftada da düşüş göstermesi beklenen ABD ham petrol stoklarına ait resmi hükümet bilgileri öncesinde, petrol fiyatları Çarşamba günü yarar elde etti.

Amerikan Petrol Enstitüsü’nün Salı günü yayınlanan raporu, Güç Bilgilendirme Dairesi verileri için beklenen 2,96 milyon varillik düşüşü geçerek, 5,0 milyon varillik bir düşüş gösterdi.

— Bu haberde Reuters’ın katkısı bulunmaktadır.

Başa dön tuşu