Luno kripto borsası, çalışanlarının %35’ini işten çıkarıyor

Digital Currency Group’a ilişkin bir kripto para borsası olan Luno, Çarşamba günü büyük bir işten çıkarma çeşidi açıkladı.

CEO Marcus Swanepoel, kripto borsasının web sitesinde yayımladığı bir bildiriyle, işten çıkarmaların Luno’nun toplam işçi sayısının %35’ini etkileyeceğini duyurdu. İşten çıkarmalar, Swanepoel’in “daha geniş teknoloji sanayisi ve bilhassa de kripto piyasası için inanılmaz derecede güç bir yıl” olarak tanımladığı devrin akabinde geldi.

Geçtiğimiz yıl boyunca birtakım tanınan kripto para ünitelerinin fiyatlarında keskin düşüşler yaşandı. Örneğin Bitcoin son 12 ayda yaklaşık %39 düşerken Ethereum ve Solana, sırasıyla yaklaşık %37 ve %74 paha kaybetti.

Swanepoel’e nazaran “türbülans” Luno’nun “genel büyüme ve gelir rakamlarını” etkileyerek işten çıkarmalara ve öbür önlemlere yol açtı.

Swanepoel, “küresel ekonomik gerileme”, “genel olarak teknoloji bölümünde daha da büyük bir gerileme”, “kripto kışı” ve kripto sanayisinde kendisine ziyan veren son olaylar da dahil olmak üzere “bir dizi öngörülemeyen ve çok uç olaylara” işaret etti. “Şoklardan” biri de FTX borsasının kısa mühlet evvel süratle çökmesiydi.

FTX birkaç ay evvel iflas müracaatında bulunduğundan bu yana 11. Kısım iflas süreçlerini yürütüyor. Firma ve ani çöküşüyle temaslı olarak kurucu ve eski CEO Sam Bankman-Fried, o vakitten beri bir dizi suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Swanepoel çalışanlara şu açıklamayı yaptı:

CEO’ya nazaran Luno’nun müşterileri ve operasyonları etkilenmedi.

Sektördeki öteki şirketler, kripto için inişli çıkışlı bir yılın akabinde yakın vakitte iş gücünü azaltma istikametinde duyurular yaptı.

Crypto.com Ocak ayı ortasında çalışanlarının %20’sini işten çıkarmayı planladığını açıkladı. Ayın başlarında Coinbase (NASDAQ:COIN), çalışanlarının %20’sinin işten çıkarılacağını söyledi.

Kasım ayı sonlarında Kraken, yaklaşık 1.100 kişiyi işten çıkardı.

Bu makale birinci olarak Paranfil üzerinde yayımlanmıştır.

Başa dön tuşu