Coinbase Etkisi: Chainlink, Coinbase’de Listelenmesinin Ardından Değerini %117.2 Artırdı!

Akıllı mukaveleleri dış bilgi kaynaklarına bağlamayı amaçlayan Blockchain platformu Chainlink, geçtiğimiz günlerde Coinbase Pro ve Coinbase’de listelenmişti. Altcoin, Coinbase’de listelenmesinin akabinde yatırımcıların ilgi odağı haline geldi ve yalnızca üç gün içinde bedelini yüzde 117,2 artırarak 2,03 dolardan 4,41 dolara kadar çıktı.

Kripto para ünitesinin Coinbase’de listelenmesinden sonra görülen bedel artışı “Coinbase Etkisi”ni bir kere daha göstermiş oldu. Spekülatörler tarafından çok övülen altcoin şu sıralar 4,22 dolardan el değiştiriyor.

Chainlink, Coinbase Pro’da listelendikten yalnızca 8 saat sonra kıymetini yüzde 16,3 artırdı ve 12 saat sonra bedel artışı yüzde 23,5’e kadar çıktı. Kripto para ünitesinin Coinbase’in ferdi yatırım platformunda listelenmesinden 8 saat sonra Chainlink kıymetini yüzde 34,1 artırırken, 12 saat sonraki kıymet artışı yüzde 62,8’e kadar çıktı.

Buna rağmen birtakım şahıslar “Coinbase Etkisi”nin artık eskisi üzere fiyatlar üzerinde tesirli olmadığını argüman ediyor. Coinbase’in fiyatlar üzerindeki azalan tesirinin dijital varlıkları listeleme konusunda daha gevşek standartlara sahip olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Lakin şimdiye kadar Coinbase’de listelenen kripto para ünitelerin neredeyse tamamının fiyatındaki güçlü artışlar görüldü. Aşağıdaki kripto para üniteleri borsada listelenmeye başlamasından yalnızca 8 saat sonra fiyatlarını güçlü bir halde artırdı:

  • 3 Mayıs 2017, Litecoin fiyatı yüzde 3 arttı.
  • 19 Aralık 2017, Bitcoin Cash fiyatı yüzde 9,9 arttı.
  • 17 Nisan 2019, Augur fiyatı yüzde 15,3 arttı.
  • 30 Mayıs 2019, EOS fiyatı yüzde 10,1 arttı

Coinbase’de listelenen ve fiyatını güçlü bir halde artıramayan tek kripto para ünitesi ise XRP oldu. 28 Şubat 2019’da borsada listelenmeye başlayan XRP’nin fiyatı o devir sırf yüzde 0,22 arttı.

Haber İçeriği: Coinbase Tesiri: Chainlink, Coinbase’de Listelenmesinin Akabinde Kıymetini %117.2 Artırdı!

Başa dön tuşu